How i killed the Zombie named Ritalin (Blog)


18 Jaar oud was ik, toen ik voor het eerst in contact kwam met een psycholoog en een psychiater. Ik zat met mijn zelf in de knoop, had zware emotie schommelingen, een drukte in mijn hoofd die sneller ging als ik kon bij houden, en over de impulsiviteit nog maar te zwijgen... 


Als kind had ik er nooit zoveel last van, was altijd in de weer met buitenspelen, tekenen en al het andere, oftewel ik kreeg genoeg prikkels binnen om er geen last van te HOEVEN hebben. Er werd af en toe door mijn leraren wel eens gespeculeerd over "ADHD", dat ik erg druk was, en veel emotie schommelingen had, maar er werd niks mee gedaan. Tot mijn pubertijd aan brak, de prikkels moesten meer gevoed worden, ik zocht aandacht op verkeerde manieren. Op mijn 14e tot en met mijn 15e kreeg ik last van insomnia, waar ik uiteindelijk slaap tabletten voor heb gekregen voor een bepaalde tijd. Weer kwam het label "ADHD" aan spraak, maar ook hier werd deze weer weggedrukt en werd ik bestemeplt als druk en lastig kind. 

Op mijn 16de begon ik aan de koks opleiding, ik kreeg meer dan genoeg prikkels binnen om weer "normaal" te functioneren. Ik was vrolijk, creatief en lekker doenig. En toch brak er op een gegeven moment weer die periode aan met onrust in mijn hoofd, emotie schommelingen en insomnia, weer slaap tabletten. Weer spraak van "ADHD" of misschien toch "ADD". Weer werd dit naar de achtergrond gedrukt. 

Op mijn 18de ronde ik mijn koksopleiding af met vlag en wimpel, en ben ik gelijk gaan werken. Ook ben ik toen al vroeg samen gaan wonen met mijn partner, (waar ik nu nog steeds mee samen ben.) Toch brak weer die periode aan waarbij ik erg onrustig was in mijn hoofd, mijn gedachten niet uit kon schakelen, en zware.. zware emotie schommelingen, ook liet de insomnia mij weer niet koud en mocht ik weer aan slaap tabletten geloven... Ik was het zat, en heb toen via de huisarts contact gezocht met een psychologe, die mij weer door verwees naar een psychiater. Na 2 tests, 1 alleen en 1 waarbij familie etc bij was is er uit gekomen dat ik zware "ADHD" had. Je kon 9 punten op de A scoren en 9 punten op de H en ik was met vlag en wimpel geslaagd en had op allebei 9 punten. Ik werd gelijk aan de ritalin gezet. Ik voelden mij vele malen beter, maar de klachten waren nog niet onder controle, mijn dosis werd verhoogt en weer verhoogt tot ik op het maximale zat. 3 x 3 tabletten per dag, ik viel vele kilo's af wat eigenlijk al alarmbellen hadden moeten laten rinkelen...

Op mijn 23ste gaf ik aan dat ik mij vaak traag voelden zodra de pillen begonnen te werken, emotieloos, lusteloos, geen zin in eten, als of het me allemaal niks meer kon schelen. Mijn dosis werd een stapje verlaagt naar 3 x 2 tabletten. Dit ging voor lange periode prima. Tot mijn 25ste, toen kwamen de klachten weer terug, ik was net een wandellende zombie, geen emoties, niks interesseerde me...

Op mijn 25ste kwam ik er achter hoe verschrikkelijk schadelijk ritalin op lange termijn kon wezen, wat het allemaal deed met je lichaam, en hoe ziek je er eigenlijk van kon worden. Helemaal nu die verschrikkelijke symptomen weer terug waren. Ik wilden dit niet meer... Toch bleef mijn arts volhouden dat dit het beste voor mij was..

Op mijn 26ste heb ik het heft in handen genomen, en ben ik in plaats van naar de psychiater naar de huisarts gegaan en heb ik hem verteld over wat ik gevonden had over ritalin, wat het op dat moment met mij deed, dat ik er eigenlijk niks meer van wil weten, en dat ik graag CBD olie zou willen proberen. Tot mijn grote verbazing begreep mijn huisarts mij helemaal, en zou mij gaan helpen met het afbouwen van de tabletten. Oh wat was ik blij! 

Deze afbouw werd mij door mijn lichaam wel en niet in dank afgenomen, mijn lichaam had ondertussen een haat liefde verhouding opgebouwd met de ritalin, zij wilden het eigenlijk niet hebben, maar kon ook niet zonder. Niet te vergeten dat ritalin eigenlijk gewoon een opium soort is, en je dus afkickverschijnselen kan ervaren. Deze heb ik dan ook mogen ervaren, van hoge pieken en dalen in mijn emoties, tot alleen maar willen slapen en weinig willen eten of me helemaal vol snaaien. 

Ik ben nu 27, een jaar verder en had gisteren de laatste tabletten ingenomen, en moest vandaag voor overleg terug komen. Het verlossende moment, verlossende gesprek, mijn ritalin behandeling was officieel afgelopen en mag ik beginnen met de cbd olie als ik dat zou willen! Wat ben ik blij, wat valt er een last van mijn schouders, wat een opluchting, wat een verademing! Geen alarmen meer zetten op mijn telefoon voor het innemen van de pillen, geen emotionele schommelingen meer als ik een tablet vergat.. Geen niks meer! 

Vanavond voor het slapen gaan zal ik beginnen met de eerste cbd druppels, en binnenkort heb ik een afspraak met een hele lieve therapeut die al veel "ADHD"ers heeft begeleid met voeding en cbd olie. 

I'm the happiest girl in the world, happier then i have ever been for years! <3 

Heb je het helemaal gehaald tot het einde van mijn blog, wil ik je heel erg bedanken voor het nemen van de tijd om het te lezen. Hopelijk inspireerd het mensen om na te denken over de verschrikkelijke zombie genaamd RITALIN.