Bespaar frustratie


Normaal ben ik de positiviteit zelve, maar de laatste tijd raak ik nog wel eens gefrustreerd. Ik ben geen minima, omdat mijn man net teveel geld verdient, maar toch moet ik elk dubbeltje soms omdraaien. Dit doe ik met veel liefde en op een goede maand is er wat geld over om te sparen. Lees ook mijn andere bespaarblogs hieronder...

Toch raak ik gefrustreerd. En waarom? Omdat ik soms lees hoe mensen met een klein budget gewoon niet weten hoe ze geld moeten besparen en sparen. Ze klagen over alles. Willen via stichtingen en via de gemeente alles gratis krijgen, omdat ze denken dat ook te verdienen. En wat verdien ik dan als niet minima die elk dubbeltje moet omdraaien? Ik krijg niks via de gemeente of via stichtingen. Ik ben chronisch ziek, maar toch krijg ik echt niks! Geen kindgebonden budget, geen ziektekosten vergoeding, geen extra toeslagen. Nee, helemaal niks. En dat is prima hoor, maar sommige mensen die zich minima noemen houden per week meer over dan ik als 'middenstander'. 

Net nog een verhaal over een moeder die via haar schuldhulp beheer de kinderbijslag wil hebben, omdat haar kind kleding nodig heeft. Maar het komt niet op bij deze dame om via Facebook, weggeefsites of 2e hands kleding te vragen.  Dus ik zeg; Je kunt het ook bij weggeefsites proberen te vragen naar kleding.
Maar nee, dat is niet goed genoeg. Dan gaat bij mij de frustratie alweer omhoog.

Toen ik zwanger was hadden we echt niks uit te geven. Zie ook mijn andere blog; Waarom ik bespaarblogs ben gaan schrijven. Ik struinde het internet af naar gratis spullen voor zwangeren. Gratis boxen, gratis kleding, gratis dekbedjes. In mijn gehele zwangerschap heb ik totaal €50 uitgegeven en dat was voor een 2e hands kinderwagen. (Wat nog een flop was ook...) Zo zoek ik eigenlijk altijd naar spullen. Via 2e hands markten, rommelmarkten, via Facebook of marktplaats. 
Ik begrijp niet waarom alles nieuw moet. Een kast is prima 2e hands. Het kost je soms niks en met een pot verf en een schuurpapiertje in de hand ziet het er weer als nieuw uit. Besparen zit hem in de kleine dingen, maar ook in de grote dingen. Nieuwkoop = duurkoop!

Zelf maak ik altijd een sport van het besparen. Nee, ik zal echt geen theezakjes aan de waslijn hangen, maar ik probeer wel dingen te hergebruiken. Als je niet veel hebt, moet je creatief zijn.