Recyclen & Geld besparen


Wat hebben recyclen en geld besparen met elkaar te maken hoor ik je denken? Nou, meer dan je denkt. Je kunt bij recyclen denken aan je plastic, glas en gft afval, maar je kunt ook denken aan hoe je producten zelf kunt hergebruiken. Hieronder ga ik een aantal nuttige tips geven die je veel geld kunnen besparen!

1. Oude kleding, handdoeken en theedoeken hergebruiken.

Je ziet het bijna in ieder huishouden, van die gele schoonmaak doeken die je onder de gootsteen bewaard, maar waarom zou je die kopen als je ze zelf kunt maken? Oude t-shirts, theedoeken en handdoeken zijn prima geschikt voor dit doel. Soms kun je zelfs 2e hands gratis oude handdoeken ophalen. Dit kost je dan helemaal niks! Het is heel simpel. Je knipt de stof in vierkantjes en daarmee kun je je huis schoonmaken. Zo zijn handdoeken prima geschikt om de badkamer grondig mee te reinigen. Daarna kun je ze wassen of weggooien. Voor mijn dochtertje had ik bijvoorbeeld een hele stapel met doekjes om haar mond mee af te vegen. Deze had ik wel afgezoomd onder de naaimachine, ivm eventuele losse draadjes.

2. Creatief afval recyclen

Ik heb thuis een echte knutselaar. Ze vind het geweldig om lekker bezig te zijn. Ik bewaar potjes van toetjes, plastic rietjes, metalen dekseltjes en andere spullen in huis. Ik stop ze in een krat en dan na een week of twee kunnen we weer vol op knutselen. Niet alleen goedkoop, maar ook nog eens leuk! (Ik vond deze website met leuke ideeën. Juf Jannie )

3.  Glazen potjes, salade bakjes en chinees bakjes bewaren.

Het klinkt misschien zo gek, maar dit is gratis en handig. Glazen potjes worden hier bewaard, omdat wij een moestuin hebben. Ik maak stoofperen in, appelmoes en chutney's. Heerlijk en goedkoop voor de winter :) De salade bakjes bewaar ik om producten in de vriezer te doen of als mijn kind eens wil verven. Dan doe ik daar water en verf in. Deze zijn dan ook herbruikbaar. De chinees bakjes bewaren wij gewoon om eten in te doen voor de vriezer of koelkast. Dit bespaard weer plastic gebruik en het kost je niks.

4. Oude kranten hergebruiken.

Met oude kranten kun je je ramen zemen, maar zelf gebruik ik ze altijd onderin de kattenbak. Het heeft een aantal handige functies. Het zorgt ervoor dat je minder kattengrit nodig hebt en het zorgt ervoor dat je minder last hebt van nare geurtjes. Je kunt ook creatief inpakken met kranten. Op Pinterest vind je een hoop leuke ideeën. 

5. Geef meubels een 2e leven.

Ben je je oude meubels zat? Ja dat kan, soms ben je toe aan iets nieuws. Als je handig bent kun je met een schuurpapiertje en een potje verf een heel eind komen. Ook je bank, gordijnen en andere stoffen objecten kun je makkelijk verven. Tegenwoordig verkopen ze bij de Action plakfolie die je kunt gebruiken op je meubels. Er is dus genoeg om over na te denken. Er zijn mensen die hun keuken opleuken met folie of alles white wash doen.

Geïnteresseerd in meer tips? Volg dan mijn blog of kijk op de onderstaande artikelen die ik al eens geschreven heb :)