Uitdaging van de maand; Maart


Wellicht heb je het ooit wel eens gezien of het boek gelezen van 'The Secret'. Dit is een manier van denken om te krijgen wat je wilt. Het draait om een positieve mindset en een blik naar de toekomst. Jezelf visualiseren in het doel dat je wilt. Er zijn vele motivational speakers die deze manier van denken promoten en je dik geld voor moet betalen. Nou, dat doe ik dus niet ;) Maar wat is nou die uitdaging van de maand maart?

Ik het kort uitgelegd wat de aantrekkingskracht is van geluk en hetgeen dat jij wilt hebben. De uitleg achter de uitdaging.


Mensen met geldproblemen blijven vaak hangen in een negatieve cirkel. 'Waarom overkomt mij dit?' 'Alweer een rekening?' 'Ik heb echt geen geld.' 'Zij krijgen alles!'

Dit zijn een paar van de gedachten die je dus niet wilt hebben. Het zijn valkuilen van het denken in positieve zin. Met deze gedachten kom je nergens en ik heb het zo vaak gezien op mijn pagina, in mijn blog en zelfs in persoonlijke kring. Wees je ervan bewust dat je je eigen geest vergiftigd! Negatieve gedachten oproepen is een van de manieren van de politiek om je te laten stemmen voor hun. (Voorbeeld; ze pakken uw pensioen af, stem op ons!) Mensen producten laten kopen dmv angst, als voorbeeld; griep of verkouden? Neem dan nu.... Probeer door deze manier heen te filteren. Zo heb je ook mensen die het moeilijk vinden om positief te zijn. Zelf was ik vroeger ook zo'n persoon, maar door een andere manier van kijken en het uitfilteren van mensen, ben ik veel positiever geworden. Niet alleen in mijn mindset, maar ook in financiën. De grote denkers en miljonairs zijn niet zo geworden door thuis op de bank te huilen of negatief te zijn. Ze hadden een doel, gingen ervoor. Zo werkt het. Hadden ze twijfels? Wellicht wel, maar die schoven ze aan de kant en maakte hun doel werkelijkheid. Kinderen worden geboren zonder angst, wij leren die aan. En je kunt die angst en negativiteit ook afleren.

Maar wat kun je wel doen? Positief denken 1.0

Bedenk je niet waar je over wilt klagen, maar bedenk waar je dankbaar voor bent. Vorm de gedachten om naar positiviteit en denk aan je doel.

'Waarom overkomt mij dit?' ---> 'Het is vervelend, maar ik ga door. Het is vandaag een mooie dag.'

'Alweer een rekening' ---> Morgen komt mijn salaris binnen .. of .. Dit is slechts één rekening

'Ik heb echt geen geld!' ---> 'Ik ga zoeken naar oplossingen' ... of ... 'Er is zoveel gratis te doen'

'Zij krijgen alles! ' ---> 'Ik heb genoeg om te delen.' of 'ik heb het goed met wat ik heb'

Dit zijn slechts een paar voorbeelden hoe je je gedachten kunt omleiden richting positiviteit. En waarom zeg ik 'richting' en niet 'leidt je om tot positief denken', dat is omdat het niet over een nacht ijs gaat. Denk maar aan het spreekwoord; Rome is niet in een dag gebouwd.

Alles heeft tijd nodig. En daar gaat deze uitdaging van de maand maart over en het mooie is; het is helemaal gratis!


Wat ga je doen?

 - Stap 1. Mediteer minimaal 3x per week.

- Stap 2. Zet een doel op papier

- Stap 3. Denk aan dat doel voor je gaat slapen.

- Stap 4. Schrijf op waar je dankbaar voor bent.

- Stap 5. Zet stappen, strek je stoute schoenen aan en gaan!

- Stap 6. Schrijf op wat je al hebt bereikt.

Voorbeeld;

Pak een koptelefoon en zet voor je gaat slapen meditatie muziek op. Neem 5 a 10 minuten voor jezelf en ik beloof je dat je ook nog eens beter slaapt!

Doel; Ik ga een nieuwe baan vinden. Ik ga promotie maken. Ik ga 10 kilo afvallen. (Niet willen, maar doen!)

Denk eraan voor je gaat slapen, visualiseer jezelf bijvoorbeeld 10 kilo lichter of denk je in wat je wilt gaan doen in je nieuwe baan.

Begin bij het schrijven van 5 dingen waar je dankbaar voor bent; je gezondheid, je partner, je dieren, je huis... Er zijn genoeg dingen om dankbaar voor te zijn. Het hoeven geen grote dingen te zijn, het zijn de kleine dingen die tellen in het leven.

Trek de stoute schoenen aan;  wat heb je te verliezen om naar je leidinggevende toe te stappen en te zeggen; ik hoorde dat die vacature vrij is, het lijkt mij geweldig door te stromen. Of ; ik hoorde dat jullie een wandelclub hebben, mag ik mee? Zet een stap, elke stap is er 1!

Schrijf op wat je hebt bereikt. 'Vandaag heb ik gesolliciteerd.' of 'Ik voel mij gelukkiger.' of 'Vandaag heb ik genoten van de natuur'. Het is aan jou wat jij voelt dat een prestatie is.

Doe je ook mee? Laat het in de comments weten. Sluit je ook aan bij mijn Facebook pagina en ik ben heel benieuwd naar hoe jullie deze uitdaging ervaren ;) Facebook pagina; Positief Geld Besparen 

Hieronder nog wat meditatiemuziek en andere handige links.

Live 24/7 meditatie muziek