De Veluwe.


Hup, op de fiets, en gaan.  Dat, lieve yoo.rs, is wat ik deed toen ik bij een vriend van me thuis was. Niet wetende waar ik heen ging kwamen we uit bij deze trap. Ik hoor het hem nog zo zeggen. "Dit ga je mooi vinden!" Toen pas had ik door waar we waren: op de veluwe! Had ik geluk dat ik altijd mijn camera mee neem.

We stalden de fietsen onderaan de trap en gingen naar boven.  Het uitzicht was voor mij verbluffend mooi.

We gingen een tijdje op het bankje zitten wat boven aan de trap geplaatst was en raakten aan de praat. Het ging over de natuur en hoe vaak de mensen het onnodig verpesten.  De natuur is voor mij een plek om tot rust te komen, maar ook een plek vol leven. Nee sterker nog, de reden dat er leven kan blijven bestaan en evalueren. 

Ik keek om me heen, en zag dat veel van de natuur daar gewoon lekker ongestoord zijn gang kon gaan. Dat maakte me erg blij. Dat is niet overal zo.

Na een tijd gingen we weer lopen. We kwamen een paar mooie plekken tegen. Veel open vlaktes met gemixte natuur er in. Het viel me op dat er op plekken soms zand lag wat naar beneden is gezakt, en dat geeft  een mooi uitzicht. Ook een bevestiging: niet alles blijft het zelfde, of is wat het lijkt.  De rest van de dag hebben we niks anders gedaan dan genieten.

Tip! 

Een laaghangende zon zorgt voor een mooi effect: een soort van lichtgevende rand om het object heen wat je wilt fotograferen. 

Vraag: 

Wat vinden jullie het allerbelangrijkste aan het behouden van natuurgebieden? En waarom?