×

Yoors


Inloggen
×

Yoors











In de wachtruimte van het Ziekenhuis

In de wachtruimte van het Ziekenhuis


Gisteren zat ik in de wachtruimte van het ziekenhuis.  Ik moest voor controle komen, omdat ik geopereerd was aan een fistel.  Dat was overigens goed genezen. En hoefde niet meer terug te komen.  Afijn, ook zat er een meneer met een scootmobiel en hij was met zijn vrouw.  Meneer was aan de beurt en werd opgeroepen.  Hij riep dat hij net een lekker kopje chocolademelk uit de automaat had gehaald. Daar hield hij van.  Hij liep met de verpleegkundige mee, en na 10 minuten ongeveer kwam hij weer naar buiten.. Hij ging er meteen vandoor.  Zijn vrouw ging weer aan de tafel zitten bij mij.  Ik zag verdriet in haar ogen.  Ik zei, wachten duurt soms lang.  Ze knikte, en vertelde dat haar man even naar toilet was, hij had 1 been, en nu moest hij acuut opgenomen worden omdat het met zijn voet niet goed ging.  Ja, zegt ze, hij heeft  al 1 been verloren en nu dit.  We zaten lekker op de camping, en hij kreeg last van zijn voet.  Toch maar even bellen, en hij moest meteen komen. Het zag er niet goed uit zei ze. En de angst zat in haar betraande ogen. Zo zielig.  Mijn man heeft net het ene traject afgemaakt.  Hij heeft suiker.  Zo zielig.  Even naar het ziekenhuis, en meteen opgenomen.  Eigenlijk had ik al een voorgevoel.  En had ik al spulletjes meegenomen.  Meneer kwam weer terug.  Hij zei, hoe kan dit nou. Waar komt dit door.  Hij was compleet in de war, van alles.  De verpleegkundige kwam eraan, en zei dat ze hun begeleide naar de acute afdeling.  Dat was fijn. Mevrouw stond op, en knikte naar mij. Ik knikte terug.  Haar gezicht sprak boekdelen......



help
signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!