×

Yoors


Inloggen
×

Yoors166     Verbazing, keer op keer

166     Verbazing, keer op keer


 Steeds meer verbazing als ik om mij heen kijkt, wat ik hoor aan verhalen van mensen die niet inzien dat ze vastlopen. Dat mensen altijd maar positief moeten zijn en dat negatief zijn niet mag. Dat mensen de schijn ophouden dat het goed gaat  en altijd maar roepen het komt goed. Oké maar wanneer dan wel, Sinter Klaas had het ook dit jaar niet bij zich, de oplossing dat het goed zou komen, dus wachten tot volgend jaar dan maar. En de Kerstman zou die het hebben als een cadeautje, de oplossing van wat goed mag komen. Of zal het nieuwe jaar het ons brengen en hoeven wij alleen maar onze hand op te houden om het te krijgen.

Het komt goed, maar wanneer weet geen mens, we roepen het, we wachten maar af.

We denken echt dat er een toverfee langskomt die alle negativiteit weg tovert en dat we allemaal blij en gelukkig zullen worden.

 Ik leg heel veel uit, via foto’s reading, via droomuitleg, en vele snappen het, vele zeggen oké bedankt, er zijn er maar weinig die vragen wat er bedoeld wordt en hoe ze het aan kunnen pakken. En degen die het vragen stoppen al na een maand en ik verbaas mij erover dat mensen niets in de gaten hebben dat ze precies het zelfde blijven doen en daarom maar niet willen of kunnen snappen dat wat ze ook doen, het ze niet lukt .

Dat ze in een spiraal zitten en blijven zitten, vele klachten hebben en verwachten dat een toverfee het wegtovert.

Waar ik ook kijkt, wat ik ook hoor aan verhalen over de hulpverlening, dan verbaas ik me weer heb je nu niet in de gaten dat ze je niet begrijpen, dat het ook nooit zal gebeuren. Maar vooral dat je het zelf vasthoud, instant houd samen met de hulpverleners die iets aanbieden, meegaan in je probleem, wekenlang mag je terugkomen, soms maanden of jaren. En er veranderd niets, ja je wordt een zombie en dan roep je het gaat goed, maar wat gaat er goed of komt het ooit goed, wordt dat ermee bedoeld.

 We kijken TV en zien series over zombies en vinden het prachtig, ja je kijkt naar je spiegelbeeld, je leeft als een zombie, je doet maar wat. Misschien denken die zombies ook wel ooit komt het wel weer goed, maar ook de zombies weten niet wanneer.

Veel mensen weigeren dit te erkennen, in te zien, te begrijpen omdat het te zwaar is, te moeilijk om eruit te komen. En het bij een ander neerleggen jij moet mij helpen, dan kijk ik met verbazing toe, heb zelf ook veel hierin meegemaakt, maar op eigen kracht eruit gekomen met behulp van de juiste handvatten. Was het makkelijk nee echt niet  en soms nog niet alleen ik ben er sneller uit.

 Ook de roep ik ben er nog niet aan toe, je bent er dan nooit aan toe, en weet je waar die uitroep vandaan komt, uit je eigen angsten. Want dan moet ik veranderen, wat zal mijn omgeving dan wel niet zeggen, ja dat is dus je angst hé. Ik zeg dan lekker boeiend hoe een ander over mij denkt, als je er niet mee om kan gaan dan ga je toch, ik heb er geen probleem mee.

Ik verbaas mij alleen dat mensen zo willen lijden, zichzelf pijn doen hiermee, dat ze dit accepteren dat het erbij hoort.  Maar goed je kan niemand dwingen om te veranderen, het is hun leven en hun eigen pijn

 Ik denk dat ik toch maar eens een toverstokje ga kopen, heel misschien……..

 

R v Meerten

15.12-2017

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!