178     Voornemens


 Ik neem mij voor, dat ik niets voorneemt, afgesproken?


 Ja een nieuw jaar en een jaar wat we achter ons laten, sommige met blij dat dit jaar achter de rug is, een ander het was een mooi jaar.

Vele met gemengde gevoelens en heel vaak alles maar opzij gooiend en gewoon doorgaan.

Ja het nieuwe jaar, nieuwe voornemens, nieuwe verwachtingen, maar wat komt nu werkelijk uit, welke droom komt tot leven. Een nieuw bedrijf, partner, afvallen, stoppen met roken, drinken, er zijn vele voornemens, de meeste zullen niet uitkomen. Gewoon omdat we het niet volhouden, het te lang duurt, wat mij dan weer opvalt dat de mens weinig meer volhoud, het moet allemaal snel en nog sneller.

Ook voornemens moeten zo snel mogelijk resultaat geven, wat tegenslag kunnen we al niet meer handelen.

Maar wat betekend nu een voornemen, iets wat je graag wilt, je neemt je iets voor en zegt dat je het tot een goed einde zal brengen, maar werkt het zo wel, nee, dit is gedoemd tot mislukken.

Ja maar er zijn er toch waar het wel lukt, natuurlijk wel, maar in verhouding stelt dat niets voor. Net als met alles er zijn er weinige die de top bereiken, maar hoe pak je het dan aan?

 Eigenlijk weer heel simpel, neem de tijd, geef het de tijd, zoek uit  of er mogelijkheden zijn, bv. een bedrijf starten zoek dan uit hoeveel er zelfde product verkopen of aanbieden. Het heeft geen zin als er al tien in je omgeving zitten met de zelfde producten. Zoek uit hoe jij het anders kan doen, ook als je bv. een diploma of opleiding in iets speciaals heb gedaan. Zie je zelf dan niet als heel bijzonder of erg goed, je zal het zelf moeten bewijzen dat het zo is.

Kijk goed om je heen, want er is op dit moment van alles veelte veel en als je iets bijzonder in handen hebt, bedenk ook dat anderen het snel zullen oppakken.

 Voornemens worden vaak op het materiële vlak gedaan, vaak op het lichamelijke gericht. Maar weet jij bent meer als alleen dit lichaam, de kracht om door te zetten komt van binnen uit en daar mag jij ook meer voor zorgen.

 Voornemens ik doe er al jaren niet meer aan, ik laat het leven naar mij toe komen en handel er dan naar. Ik onderzoekt wat er naar mij toekomt en nee ik roep dan niet dit komt op mijn pad want dat is de grootste valkuil die er bestaat. Ik wil het ervaren, er alles van weten en zo dan neerzetten in mijn leven, ik ga het zelf leven.

 Voornemens? Kijk er dan eens anders naar hoe jij het uit kan voeren.

 Een mooi jaar toegewenst door bij jezelf eens naar binnen te gaan.

 

R v Meerten

31-12-2017

Word lid en beloon de maker en jezelf!