280     Vragen stellen


Ik zoek naar antwoorden, maar kan ze niet vinden omdat vele antwoorden gelijk zijn of niet diep genoeg gaan om antwoord op mijn vragen te krijgen. Vaak is het een oppervlakkig antwoord die heel veel mensen mij geven, merk dan dat ze het eigenlijk ook niet weten.

Of ik krijg van die mooie fantastische antwoorden dat ik denk het is net een sprookje, een spannend boek, ook in de vele boeken die ik gelezen hebt staan steeds weer dezelfde uitleg en verhalen alsof er niemand is die dieper kan kijken en zoeken. De vele mensen die bezig zijn in en met het spirituele blijven allemaal hangen in een cirkeltje net alsof ze een kunstje hebben geleerd door cursussen, workshops en tegenwoordig heet dat een seminar te volgen en denken dat het de waarheid is. helers, paragnosten, mediums en vele cursusleiders blijven hetzelfde vertellen en dat al jarenlang.

Geen vragen stellen komt dat doordat er geen vragen zijn, is de mens dan bang dat ze voor dom worden gezien. Hoe kan het toch dat al die werkers in het spirituele nog steeds niet begrijpen dat alles een is, dat alles wat wordt aangeboden een uittreksel is van het vorige verhaal, dat er vele roepen ik heb het gevonden en nieuwsgierig als ik ben stel ik vragen die ze niet kunnen beantwoorden. Op kritische antwoorden of opmerkingen van mijn kant krijg een duimpje, sommige nodige mij uit om het te ondergaan of te volgen. Nou dan ben ik iemand die eerst eens gaat kijken wat het inhoud en wat de kosten zijn, maar vooral welke richting wordt er heen gewezen. Nou dat is meestal snel duidelijk 75% heeft eigenlijk niets met het spirituele te maken en de overige 25% heeft het over spiritualiteit wat al honderd keer voorbij is gekomen. Het gaat dan altijd over de aardse materie, hoe jij beter en meer klanten kan werven, meer omzet kan behalen en dat deze opleiding de beste is om jouw verder te laten groeien.

En als ik dan de prijzen ziet voor een tweejarige opleiding voor ca 3500 euro als een Aura touch Energetische Healer als een beroepsopleiding dan denk ik weet je niet dat er maar een energie is, dat een aura verbonden is met alle energie, snap je niet dat het nooit kan werken omdat iedereen is verbonden met dezelfde energie. Als ik daarop ingaat dan is altijd ja maar het werkt ook van mensen die het ondergaan hebben. Natuurlijk er gebeurd altijd wat anders heeft niets een recht van een bestaan alleen het is tijdelijk of je moet de rest van je leven bij zo’n therapeut blijven lopen.

Of een cursus een ontwikkelingscursus met alles erop en eraan, zoals, kaarleggen, chakra en aura, pendelen, foto reading, energie leren geven, enz. voor nog geen 1000 euro voor 5 bijeenkomsten. Dit is dus een eerste stap om je spirituele groei te bevorderen toch zeg ik dan dat allemaal in 5 bijeenkomsten en dan leren voelen, geen wonder dat niemand kan voelen na deze cursus.

Natuurlijk begrijp ik als geen ander dat je ergens moet beginnen, toch zijn vele die dit al langer doen en bezig zijn in het spirituele en hebben al vele dingen gedaan.

Vragen stellen wat kan ik bereiken, wat wil ik bereiken, soms krijg ik de vraag kan je mij leren om anderen mensen te helpen, mijn antwoord is altijd dat kan ik wel maar dat doe ik niet, ik wil je wel aanreiken wat je kan doen om jezelf te ontmoeten en jezelf te helpen. Het vreemde is dat ze dat niet willen nee een ander helpen is toch veel beter. Nee zeg ik dan ga je zelf maar helpen de rest van je leven dan heb jij je handen vol.

Het wordt niet begrepen, dus vragen stellen komt dat niemand vragen heeft of er niet bij stil staat hoe het in elkaar zit, nee we volgen mooie worden, mooie beloftes

De vraag is en blijft hoe kan het dat bijna niemand vragen stelt van wat bedoel je nu eigenlijk.

R v Meerten

05-03-2019