333 Ik ben het niet met je eens


#Ik #ben het #niet met je #eens .

Een uitspraak die ik vaak hoor in de gesprekken die wij met elkaar hebben.

Maar als ik dan verder gaan met het gesprek en van alle kanten alles hebben bekeken en besproken zijn wij weer een stap verder gekomen.

Vaak ben ik blij met een dergelijk uitspraak omdat je dan met elkaar kan communiceren en een gesprek leid altijd tot andere inzichten.

Een paar jaar geleden was mijn vraag waarom heeft er niemand vragen, ja ik weet niet wat ik vragen wil. Op dat moment ben ik vragen gaan stellen zomaar vanuit het niets ontstond er een lijst met vragen waarvan ik dacht dit ga ik op avonden vragen met diverse gespreksgroepen.

Boven aan de vragen lijst stond een simpel woord: Wakker worden.

Vele hebben het erover maar weinige die wakker geworden zijn omdat ze vaak denken het te weten.

Dat was de volgende ontdekking, het denken manipuleert ons voor 99%, van de honderd handelingen worden er negenennegentig door het denken gemanipuleerd, en die ene die overblijft, haalt de oppervlakte niet eens.

Wakker worden vanuit je denkgeest, je ego die jou als slaaf in zijn macht heeft dat heeft niets met wakker worden in het bewust zijn.

Jij hebt een vrije wil, een eigen keus, nou vergeet het maar je denken bepaald dit allemaal. Je denken verteld je dat jij zelf kiest maar de keus is al gemaakt voor jou.

Je denken houd jou op wat je gekozen hebt, een aangeleerde weg of pad daar mag jij niet van af wijken. Je denkt dat het zo is maar er is geen weg of pad alleen maar ruimte zodat jij overal heen mag gaan.

En jij denkt zelf te kiezen, vergeet het maar, je denkgeest bepaald wat goed voor jou is, hij geeft en neemt, hij gebruikt alles om jou niet bij je gedachte te laten komen. Hij kan, mag alles gebruiken wil jij rechtdoor en denkgeest zegt nee dan ga je echt een andere kant op. Wil jij stoppen dan zegt denkgeest nee jij gaat door.

De reactie hierop is, ik ben het niet met je eens, ik kies uit mijn gevoel, ik weet zeker dat ik zelf kiest. Mijn vraag is dan altijd, heb jij het onderzocht, wat voel je dan en heb jij wel eens echt naar dat voelen gekeken, voelde jij tegenstand, weerstand of juist een heel blij gevoel? Nou gaat er van uit dat het precies het tegenovergestelde is, maar dat ben je weer niet met mij eens.

De oorzaak dat wij dit niet begrijpen is dat alle handelingen, wensen, willen en het moeten zo normaal is geworden, we zijn er mee opgevoed en hebben alles als waarheid aangenomen. We nemen de moeite niet meer om iets echt te onderzoeken omdat het meeste wordt aangereikt door anderen en daar vertrouwen wij vaak blindelings op.

Maar door te blijven roepen ik ben het niet met je eens zal je in je leven geen stap verder komen, zowel aards als spiritueel niet.

Je staat vast met een overtuiging, een mening die je steeds verdedigd door te zeggen, ik ben het niet met je eens. Het niet eens zijn met iets is heel mooi maar luister, onderzoek en sta open voor anderen visies.

Ik ben het niet met je eens is vanuit de angst die jij niet erkent en voelt, het is je mening en overtuiging dat jij goed bezig bent, een geruststelling die vele volgen en zo een hele grote groep vormen die elkaar overal gelijk in geven.

Een anker om vast te houden, niet durven veranderen alleen meegaan met anderen die mooie verhalen vertellen, mooie en liefdevolle boodschappen vertellen.

Onderzoekt, stel je vragen, maak je los van je overtuigingen en meningen, verander elk moment van de dag

R v Meerten

02-11-2019