299     Hoe leef jij je leven?


Weten wij wel wat leven echt inhoud?

Soms denk ik is dit alles, is dit hoe het leven bedoeld is en wat is nu eigenlijk leven.

Leven is je geschonken door ja door wie of wat eigenlijk, is het toeval dat ik hier op aarde leeft. Komt het door mijn vader en moeder dat ik nu hier rondloopt, ja zij waren de verbinding om hier op aarde te komen en het leven te ontvangen. Heb ik dit dan van mijn ouders ontvangen of is het gewoon een chemisch proces of is er meer, is er nog een ander kijk op waar ik vandaan komt.

Voor mij is er meer dan alleen maar het aardse leven, het heeft voor mij niets met geloof te maken maar het heeft te maken met het feit dat ik een stukje energie ben vanuit de eenheid, alles wat is, het Al.

Maar wat i dat dan weer alles wat is, het Al, is dat God of is het wat anders, voor mij is het heel eenvoudig het is alles wat er is. er is niets anders dan dat. Voor mij is dat geen geloven maar een weten. Ik leef erin, ik woon erin alsof je in een ruimte leeft waar niets anders is of kan zijn, niet erbuiten want ook dat is alles wat is.

Nou dat is dus voor de mens niet te bevatten, dit is een voorstellingsvermogen dat we niet begrijpen of kunnen zien. Maar waarom zouden wij het moeten bevatten. de grote van het universum, de eeuwigheid is niet met onze menselijk verstand niet te begrijpen.

Ik doe daar ook geen moeite voor, ik weet dat het zo is dus maak ik mij er ook niet meer druk over, ik hoef het dus voor niemand te bewijzen of te verdedigen.

Wij mensen leven op aarde in de materie, deze is bedoeld om ons te steunen, te gebruiken om ons geestelijk leven volledig te leven.

Wij leven niet ons geestelijk leven maar ons lichamelijk leven op aarde, we weten niet beter, een enkeling die wel geestelijk leeft maar deze worden niet begrepen laat staan erkend. Nee dat zijn vreemde mensen, toch zoekt de mens volop in de geestelijke wereld, het spirituele leven en nee niet in de paranormale wereld die is nep en verzonnen door mensen die in angst leven en een houvast nodig hebben. Paranormaal, symbolen en rituelen en alles wat daarom heen hangt is allemaal verzonnen door ons ego, onze denkgeest en komt voor uit de duisternis van de aarde zelf, de bron van angst.

Ons leven wordt beheerst door de materie en duistere zaken die de illusie vormen als een waarheid. Wij mensen zoeken naar een houvast die ons wordt geschonken door de duistere kant van het leven. Dit houd in dat we onszelf belangrijk maken door de wereld van het paranormale te vereren, de zgn. gave’s waardoor we aandacht trekken van andere mensen. Die weer geholpen willen worden door mensen met een speciale gave omdat ze pijn hebben, problemen hebben en het zelf niet willen oplossen omdat ze teveel moeite moeten doen.

Dan komt het antwoord je mag het zelf doen en wat doet iedereen, we gaan het op eigen houtje doen met hetzelfde resultaat, het lukt niet, het werk niet. En waarom werkt het niet omdat de mens nu eenmaal gemakzuchtig is en de makkelijkste weg kiest, die van het ego. Die verteld ons dat we goed bezig zijn, dat we het kunnen en dat die ander er niets van weet en zo leven wij in een cirkel waarin wij geen hulp of advies vragen. Vragen wij wel om hulp dan voeren wij die slecht of helemaal niet uit.

Je denkt dat je leeft maar je leeft in dwang en moeten en het leven geeft je alternatieve maar die wil jij niet, je lijd liever dan dat je een stap neemt om eruit te komen. Nee we roepen ik ben positief, ik vecht en knokt ervoor.

En dat is precies wat het leven je dan geeft, een gevecht in en met jezelf, maar ook daar heb je wat op gevonden het is de schuld van anderen en niet van jou.

R v Meerten

05-06-2019