de flessenlikkerAl een tijdje ben ik op zoek naar de ouderwetse flessenlikker!

Maar de flessenlikker bestaat niet meer, althans, hij is nergens meer te verkrijgen. De pannenlikker kun je bijna overal, warenhuizen enz. kopen, maar de flessenlikker is niet meer gangbaar.

Vreemd zou je denken, in crisistijd wil je toch je flessen met restje toch graag goed leeg hebben. Op slasaus en mayonaise heb ik al een foefje gevonden, namelijk door er een beetje azijn in te doen, goed te schudden en de fles een tijdje op de kop te laten staan. Hiermee is het laatste restje uit de fles te krijgen. Verder is het jammer wat de glazen flessen aangaat, het enige wat je kunt doen is om ze op de kop te laten staan, liefst een beetje schuin, dan loopt de rest er wel uit. Wanneer je de dop eraf hebt en je hebt de fles schuin in een bakje staan, kun je het laatste nog uit de fles halen.

Met plastic flessen en potjes is het nog te doen, knip deze doormidden en met een lepel of spatel kun je het restje er toch nog uithalen.

Jammer is, dat er zo ook veel voedsel wordt weggegooid. Het is niet nodig, maar dan hebben we toch de flessenlikker weer nodig! Maar ik heb gezocht en gezocht, zowel op internet als in de winkels zelf, maar een pannenlikker is wel te krijgen, maar een flessenlikker niet. 

Is er iemand geïnteresseerd om de flessenlikker opnieuw uit te vinden? Ik denk namelijk, dat naast mij, nog veel meer mensen dit artikel op de markt missen. Ooit heb ik een flessenlikker gehad. Maar door scheiding en verhuizing is deze waarschijnlijk achtergebleven. Ik mis het onderdeel van mijn keuken. Wie zou me kunnen helpen aan de flessenlikker en wie gaat hem opnieuw op de markt brengen? Een artikel, waarbij je juist met heel veel aandacht met voedsel omgaat, die onmisbaar is, in elke keuken.