×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Mijn blog over mijn darmziekte: de ziekte van crohn en collagene colitis

Mijn blog over mijn darmziekte: de ziekte van crohn en collagene colitis


Het is vandaag 5 dagen voor mijn verjaardag. Ik wordt 59 jaar, zo God het wil. Ik heb een rotsachtige achter de rug, maar wakker worden met een ontbijtje maakt veel goed. Mijn man maakt elke dag een ontbijt op bed, als het geen oppasdag is tenminste, want dan ontbijten we gezellig beneden nadat onze kleindochter nog even bij ons in bed heeft gelegen en tekenfilms gekeken en wij nog een stukje rust kunnen nemen.

Maar nu wordt jet even rustiger, mama is met zwangerschapsverlof, straks twee kleinkinderen over de vloer, dus nu zorgen dat we energie opdoen. Zondet die kinderen zou ik allang ingekakt zijn, nu zijn het de knuffels, die kleine armpjes om je nek en het " I love you" van doe kleine meid die mijn hart doen smelten. 

Het deed zeer vanmorgen, ondanks de stoma heb ik nog vreselijke krampen, de tranen sprongen inmijn ogen, maar ik voelde dat ik ontlastte. Nu ik capsules heb gekregen voor in het zakje ben ik ook niet meer zo bang voor lekkage. Maar het ontbreekt me aan energie en juist vandaag vieren we mijn en de verjaardag van mijn man al een beetje. We zijn vlak na elkaar jarig en het bezoek verspreid zich een beetje over de week, maar ook door hun werk is het allemaal gemakkelijker om te komen wanneer het hen uitkomt. 

Gelukkig knapte ik al snel wat op en zo rustig aan beginnend, zaten we rond een uur of twee lekker buiten. Een uurtje later was onze oudste zoontje zijn gezin op bezoek, zes personen en het was oergezellig! De oudste is 14,de volgende 8, de volgende bijna 5 en dan nog een kruimeltje van 2. Hij snoepte zich klem in de snoeptomaatjes die ik op tafel had gezet, wist wel wat hoj wilde drinken en vond zijn gebakje lekker! Olijke oogjes en een lekkere rakker is het. Zijn oudere zusje is echt een dametje, ze is van de mooie kleertjes en gaat steeds meer aan haar nieuwe oma vertellen, ik merk dat ze mijn aandacht zoekt. Die krijgt ze volop, iets mooiers is niet te koop!

Het oudere stiefbroertje wil altijd met opa naar de kipjes kijken of er eieren zijn, maar is meer van de mannen dan van de vrouwen, hoewel hij zich steeds gemakkelijker voelt in mijn omgeving, al zal ik niet zomaar een zoen van hem krijgen en de oudste is dan ook onze oudste kleindochter. Gaat al naar het vmbo! Wat gaat de tijd snel en ja, ze is speciaal. Maar dat zijn alle kleinkinderen, maar haar naam heeft een speciale betekenis voor ons en zal dat altijd blijven. Ook door haar hou ik vol!

Het was gezellig, maar toen ze weer naar huis gingen was het ook goed. Nog even zitten, iets eten en drinken en daarna naar bed. 

Ja, dan beginnen de darmen weer hard te werken, het ene zakje volgt de andere op. Ik kijk nog even tv, schrijf nog wat en dan ga ik proberen te slapen, want morgen wordt het warm. Hoe het zal gaan, zullen we wel beleven, ik hoop dat het niet teveel invloed heeft, want meestal bij warmte loop ik leeg. Maar eens kijkenwat we gaan doen, met de camper een lekker plekje zoeken of gewoon lekker thuis, achter huis genieten in de tuin en niks doen...
Vicky
Ik ben er volledig stil van geworden
21-06-2017 08:04
21-06-2017 08:04 • Reageer
Ben
Je kan het nog volhouden. Dat alleen al, is geweldig. En dat jij steeds om me heen bent, is ook als een engel.
12-06-2017 13:36
12-06-2017 13:36 • 1 reactie • Reageer
Roodkapje
Ach wat lief, jij bent degene die juist zo goed voor mij zorgt! Ik hou van je! Dikke kus!
12-06-2017 16:04
12-06-2017 16:04 • Reageer