Jouw Marktkraam


Een paar weken terug  kreeg ik op instagram een like van “Jouw Marktkraam Nederland”.  Ik had hier nog nooit van gehoord, maar nieuwsgierig geworden bezocht ik de website. Blijkbaar is het een soort van offline Marktplaats. Je kan een plank of een kraam huren per week en daar kan je dan je spulletjes verkopen. Het maakt niet uit wat: tweedehands spullen die op zolder in de weg staan, zelf gemaakte dingen, partijen die opgekocht zijn, van alles!

Aangezien ik laatste tijd bezig ben met het maken van zeepjes, zo veel, dat ik ze zelf niet allemaal op kan krijgen, zag ik gelijk mogelijkheden! Wat als ik nu leuke pakketjes maak van mijn zeepjes en ze verkoop via deze winkel? Ik zag dat er één in Wageningen is, dus dat is best in de buurt bij ons!  Dit is hun website:  http://jouwmarktkraamwageningen.nl/ 

Afgelopen weekend ben ik samen met mijn man even wezen kijken hoe het er in het echt uitziet. En ik ben om! Een winkel vol met van alles en nog wat. En nog geen zeepjes! Dat is positief, want dan heb ik geen last van concurrentie ;) Ik ben nu al helemaal aan het bedenken wat ik er in te koop ga zetten. Ik heb mijn appeltjes, en inmiddels heb ik nog andere vormpjes gekocht, maar ik heb natuurlijk ook mijn zelfgemaakte letters! Inmiddels ben ik alweer met wat extra letters begonnen, zodat ik meer verschillende woorden kan maken. Hier ga ik nu ook wat meer vaart achterzetten, zodat ik daar ook zeepjes van kan gaan maken.

Zoals ik al eerder aangaf, je kan verschillende dingen huren. Ik ga beginnen met een plank. Dat kost dan 7,50 per week, en de eerste keer 5 euro extra voor prijsstickers. Ik mag dan zelf de producten prijzen, en de volledige opbrengst gaat naar mij.

Andere opties zijn:

  • Kleine kraam: 25 euro voor de eerste week en daarna 20 euro per week
  • Grote kraam: 30 euro voor de eerste week, daarna 25 euro per week

Je krijgt ook korting als je het gelijk voor een maand huurt (die staat alleen niet op internet, wel in de winkel), of een kwartaal (15%), of een half jaar (20%)

Een paar foto's van de zeepjes die ik al gemaakt heb, en wat ik zo ongeveer zou willen gaan verkopen: