Zika virus!

Zika virus!


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

De afgelopen dagen heb ik het meerdere malen gehoord, er is paniek over het 'zika virus'. Het virus wordt overgedragen door muggen (geïnfecteerde Aedes-muskiet). Zwangere vrouwen zijn zeer vatbaar, baby's worden namelijk geboren met een hersenschade. Hieronden een overzicht van het virus, het ontstaan en overige belangrijke informatie. Vooral handig als je straks plannen hebt om naar Midden- en Zuid-Amerika te gaan. Er is geen vaccin beschikbaar en er zijn ook geen medicijnen (vooralsnog) tegen deze ziekte. Ik heb voor nu maar bewust geen plaatjes geplaatst van de baby's die geboren worden met een afwijking, het is echt zielig om te zien.

Image title

 


Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (10 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Nou zeg wat een vervelende muggen!
| 17:07 |
Ik kwam deze video nog tegen die dit verhaal/ dit gerucht bespreekt. Ik heb het zelf nog niet af geluisterd, maar FYI www.youtube.com/watch?v=RNwt6VJrhWw
| 17:39 |
heel erg dat een mug dergelijke gevolgen kan hebben! mooi geschreven!
| 13:57 |
Vreselijk dat deze ziekte nu weer opduikt. Een goede vriendin is net een week terug van Colombia en ze voelt zich al een hele tijd niet lekker. Misschien heeft ze de ziekte wel opgedaan. Hopelijk is ze niet zwanger (want die mogelijkheid bestaat ook nog)
| 13:23 |
Oeh, laat ze maar gelijk even het zekere voor het onzekere nemen en zich laten nakijken.
| 13:38 |
Ze ging vandaag bloed laten trekken. Toch even bang afwachten.
| 13:46 |
Ik duim voor je! Komt vast goed.
| 13:47 |
Het is echt vreselijk, zeker wanneer je zwanger bent. Zag gisteren dat ze de straten aan het sprayen zijn met gif. Stiekem vraag ik me af wat slechter is. De mug is waarschijnlijk ook al gesignaleerd in het zuiden van Europa.
| 15:22 |
In Suriname is er ook al paniek. Men is net soort van bekomen van het Chikungunya virus en dan staat de volgende al klaar.
| 15:39 |
Kan me die paniek goed voorstellen. Zelf zou ik ook in paniek zijn. Ik las net een bericht van het RIVM dat er ook mensen in Nederland zijn met dit virus.
| 16:09 |
Bah. Dat klinkt niet goed.
| 16:12 |
Nee. Dat vind ik ook.
| 16:13 |
Ik baal een beetje want ik wilde zo graag op vakantie naar Suriname. Maar door dit alles twijfel ik heel hard.
| 16:18 |
Dat kan ik me voorstellen.
| 16:36 |
ben je lekker mee met dat virus mooie blog
| 13:26 |
Dank je wel :)
| 15:39 |
Ja er is veel om te doen, ik zag net op het journaal dat er echt grote middelen worden ingezet.
| 00:56 |
Ja het leger wordt nu ook ingezet. Ik vind het een goede actie.
| 11:09 |
Ik las het hier in het nieuws. Verschrikkelijk!
| 09:49 |
Hopend op een goede afloop.
| 11:10 |
Ik las net een artikel van ElineHe over ditzelfde onderwerp.
yoo.rs/eline.he/blog/killermug-strikes-again-1453770008.html
| 06:00 |
Ja ik las het, ze heeft het na mijn post geplaatst. Maar haar verhaal begint met het Chikungunya virus en dat heeft naar mijn weten toch andere symptomen dan het Zika virus. Vreselijk om te lezen dat ze dat heeft opgelopen trouwens. De klachten blijven nog tot jaren in het lichaam. Dat is ook de reden dat ik het verhaal geplaatst heb bij gezondheid. Men moet echt op de hoogte zijn en alert blijven.
| 08:42 |
Alert blijven is idd belangrijk. Hier is er al 1 geval van Zika gesignaleerd. Ik heb vorig jaar geen chikunguya gehad. Die beestjes steken, itt tot 'gewone' muskieten, vnl overdag: degenen die in korte shorts en kleine topjes rondlopen, lopen meer risico. En wij die hier zijn geboren en opgegroeid hebben sowieso al allerlei anti-stoffen: iedereen in mijn omgeving heeft als kind wel dengue gehad.
Verder houden muggen niet van luchtstromen: ik woon dicht bij de zee en heb altijd alle ramen open. In mijn huis waait het behoorlijk: geen mug te bekennen. En wij drinken allerlei huismiddeltjes op basis van kruiden, boombladeren etc.
| 12:35 |
Ikzelf ga sinds 2 jaar regelmatig naar Suriname en ik heb 'zoet bloed'. Muggen weten mij altijd te vinden. Ik ga altijd goed voorbereid op vakantie en koop de nodige spullen in Suriname of Nederland. Goed insmeren helpt ook.
| 12:44 |
Mijn dochter heeft ook 'zoet bloed': muggen, maar ook alle andere steekbeesten zijn dol op haar. :(
| 13:14 |
Oh wat erg! Wat mij helpt nadat ik gestoken ben, is een mengsel van pure alcohol en kamfer.
| 13:32 |
Bij haar helpt een ijsblokje, alles wat koud is en alles wat menthol bevat.
| 13:37 |
Goed dat je dit onder de aandacht brengt! Hopelijk wordt er gauw iets op gevonden!
| 01:05 |
Helaas is het al te laat voor tal van baby's.
| 08:43 |
Erg spijtig. Hopelijk valt er iets tegen te doen.
| 15:21 |
Net als de like en harten icoontjes, geef je dit virus het liefst geen thumbs up, maar ik weet dat er een zeer verrassende oplossing bedacht is, ook met terugwerkende kracht. Zie mijn blog Zijn² hier yoo.rs/etrue.disclosure/blog/zijn-1453585892.html
| 00:58 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen