Luisterend naar de songtekst.


Ik hou niet echt van de Nederlandse muziek. Maar Acda en de Munnik en Clouseau vind ik geweldig. Soms ben ik in zo'n mood en dan zet ik op spotify een playlist op, deze week is het Acda en de Munnik. Ze hebben diepliggende teksten die je echt een paar keer moet horen voor je beeft waar het precies over gaat. Nu ik mijn " verliefd op een ander verhaaltjes schrijf " ( die overigens niet waargebeurd zijn ) kom ik op een tekst die mij toch wel aan het denken zet. " ik ben gekomen om te lachen om de blunder van de eeuw.......Werd je wakker met een glimlach? Zegt ie vaak: `Ik hou van jou`? Houdt ie je vast als je soms bang bent? Kent hij je angst en je verdriet? Wat is dat toch een prachtige tekst he.

Hebben jullie dat ook met liedjes dat ze je aan het denken zetten, en dan ben ik natuurlijk erg benieuwd welke....

* volledige songtekst:

Kijk naar buiten door het raam Zie me staan hier in de sneeuw Ik ben gekomen om te lachen Om de blunder van de eeuw Laat je man maar rustig slapen Hebben wij even de tijd Blijf maar warm bij het raam staan Ik wil alleen even wat kwijt Of eigenlijk wil ik wat weten Heb je nu alles wat je wou? Werd je wakker met een glimlach? Zegt ie vaak: `Ik hou van jou`? Houdt ie je vast als je soms bang bent? Kent hij je angst en je verdriet? Alleen maar schudden met je hoofd, lief Logisch dat je me verliet Ik ga weg ik ga lopen ik ga lopen tot de zon komt Ik ga weg Tot de zon me achterhaalt Lopen tot de zon komt Tot ie straalt Blijf maar binnen, het is goed zo `k Wou je zien, als laatste keer Wat we samen vroeger droomden Weet de helft van ons niet meer Ik hoop dat je gelukkig wordt Ik hoop dat ik me niet vergis Ik hoop dat ik gelukkig word Nu ik zie wat ik zo mis Houdt ie je vast soms als je bang bent? Kent hij je angst en je verdriet? Alleen maar schudden met je hoofd, lief Logisch dat je me verliet Ik ga lopen tot de zon komt Tot de zon me achterhaalt Lopen tot de zon komt Tot ie straalt