Stuur je cv met foto (update)


Ik ben druk aan het solliciteren, daar het uwv vind dat ik best kan werken na een jaar ziek geweest te zijn.  Dus struin ik alle vacaturesites af, en gezien ik 2 dagen in de week naar school ga en dat echt gewoon niet op wil geven is die zoektocht nog niet zo makkelijk. Daarnaast ben ik 36(sssstt ) ik zeg altijd dat ik 29 ben...maar soms moet je eerlijk zijn. Dat maakt de zoektocht ook wat moeilijker, en heb ik net na een knie operatie een jaar in de ziektewet gezeten, een risico voor een werkgever dus.

Nu zie ik wel wat leuke vacatures voorbij komen, en wat me zo enorm tegenstaat is "stuur je cv met pasfoto" waarom met pasfoto, selecteren ze op uiterlijk?  Nu ben ik toevallig een onzekere 36 jarige, die dan bij voorbaat al denkt nou laat maar. Daarnaast is knap of lelijk een breed begrip. Want wat ik knap vind vind een ander misschien helemaal niet knap....

Ben ik de enige die daar zo over denkt? Die vind dat dat een soort van discriminatie is. Want gezien ik mezelf niet knap vind, ben ik wel een ontzettend aardig, klantvriendelijk , weldenkend mens, maar dat is natuurlijk niet aan mn foto af te lezen!

21-7-2017 Helaas na ik weet niet hoeveel sollicitatie brieven al dan niet met foto's nog geen leuke baan, voordeel is dat ik nu super snel ga met mn studie ( coupeuse) .