Vandaag ben ik gaan lopen......


De knop is om. Ik stopte met suiker gebruiken ( ik dronk veel koffie met suiker, en veel frisdrank.) Toen ik na mn zoveelste bezoekje aan de bedrijfsarts te horen kreeg dat ik echt wel 15 kilo af moet vallen en goed voor mezelf moest zorgen viel het kwartje.

Het begon allemaal vorig jaar mei, ik had zo'n last van mn knie, en deed redelijk zwaar werk. Ik kon niet meer, ging naar de huisarts en een (kijk) operatie aan mn knie volgde. Het herstel ging traag veel te traag.

Vorige week ging ik naar de bedrijfsarts, die zei je moet echt afvallen, dan heeft je knie meer rust. Toen ik vertelde dat ik weet waar het fout gaat, dat ik maaltijden oversla, zag ik zijn gezicht vertrekken. Hij zei, waarom sla je maaltijden over, vind je het je zelf niet waard om goed voor te zorgen. Die woorden sloegen in als een bom vond ik het mezelf niet waard. Ik heb daar nooit zo over nagedacht. Ik ging met een verwijzing naar een psycholoog naar huis.

Om mn hoofd leeg te maken ging ik lopen, met mijn hond. En ondanks de pijn in mn knie had ik er zo 2.5 km op zitten ( handig zo'n app met stappen teller op je telefoon.) Ik dacht nou morgen 2.6 km. en vandaag liep ik 6.9 km . ik probeer het op te bouwen loop niet te snel. De weegschaal geeft nog niet beduidend verschil aan maar dat zal zelf moeten komen. Rustig aan.

Vooralsnog ben ik hartstikke trots op mezelf. En dat moest ik even kwijt!