Dagboek van een haakster - week 3


Het is weer zondag en dat betekent dat het tijd is voor een nieuw dagboek. Deze week geheel in het teken van de mystery blanket! Ik heb namelijk het (zeer ambitieuze) plan opgevat om de deken af te hebben voor de knit en knot, zodat ik hem dan aan jullie kan showen. Dat betekent wel dat er naast alle andere (al dan niet geheime) projecten, behoorlijk wat werk verzet moet worden. Lang leve een baan in het onderwijs... dat betekent dat ik deze week "vakantie" heb. Kijken jullie mee?

Mystery blanket

Deze week kwamen er twee hele en twee halve blokjes bij. Want als jullie denken dat ik netjes de blokjes 1 voor 1 afwerk... nope! Zeker als er "vervelende" blokjes bij zitten, want ja, zelfs ik vind niet alle blokjes leuk om te haken, heb ik nog wel eens de neiging om hem na een paar toeren weg te leggen. Ik haak dan om en om een leuk blokje en een paar toeren aan een vervelend blokje. Meestal is het resultaat prachtig hoor, dus als hij dan af is, ben ik extra blij.

Ik zie nu trouwens dat het paarse blokje op z'n kop gefotografeerd is... extra spannend voor volgende week dus. Zie het maar als een soort cliff-hanger ;-).

Het was deze week de week van de bobbels, want naast de bobbels in de scheepjes-cal, stonden ze ook in de mystery blanket op het programma. Voorlopig heb ik wel weer even genoeg van die krengen gehaakt vind ik...! Hoewel ik er een hekel aan heb, om ze te haken, geven ze wel een enorm tof effect aan je project. Jullie weten dat ik fan ben van reliëf in haakwerk, dus dan kom je bijna niet onder deze steek uit.

 

Het tweede blokje van deze week bevatte ook reliëf. De jacobsladder stond op het programma. Zelfde laken een pak, een crime om te haken (ik heb een haat-liefde-verhouding met lossen), maar een effect om verliefd op te worden.

Het zijn natuurlijk ook wel mijn kleuren met dat roze en paars.

En dan een totaalfoto.. ten minste.. het is zover jongens, ik krijg de blokjes niet meer samen op de foto. Ik heb nog even een paar stunts met stoelen geprobeerd, maar het lukt echt niet meer. Gelukkig komen woensdag de laatste patronen online om de blokken aan elkaar te haken en de rand er omheen te haken.

Als ik goed gok aan de hand van de bolletjes die ik over heb, wordt de deken met crème aan elkaar gehaakt. Een goede keuze denk ik, dat brengt een hoop rust in de deken! Wellicht zit er volgende week al een rijtje aan elkaar.

Een kus(sen) voor HEPPIE

Ik ga even iets anders doen dan anders. Ik wil namelijk dit project weer even onder jullie aandacht brengen. Is dit project helemaal nieuw voor jou? Lees dan even dit artikel! Inmiddels beginnen langzaamaan de kussens binnen te stromen. Ik wilde jullie even wat voorbeelden laten zien!

  

Ik vind ze fantastisch! Heb jij thuis ook nog gehaakte kussens liggen, waarvan je niet zo goed weet waar je ze moet laten? Of zoek je inspiratie voor een nieuw project.. Kijk dan zeker even op de facebookpagina's van Een knuffel voor... en Knuffeldekens. Ik kijk er naar uit om jullie ook daar te ontmoeten!

In de herhaling

Afgelopen week was weer een druk weekje op de blog. Zowel voor als achter de schermen is er veel gebeurd (flauw he, dat ik jullie iedere keer zo nieuwsgierig maak.... als de tijd rijp is horen jullie het, écht!).

Maandag is review-dag. Deze week stond het eerste boek van de Draad!-serie op de planning. Ben je benieuwd naar mijn eerste stappen in de breiwereld? Lees dan even dit artikel!

\

Dinsdag staat voortaan in het teken van bloemen en de lente. Ik haakte namelijk weer een nieuwe bloem uit de bloemencal van Kunstigdatwel! Nieuwsgierig? Klik hier!

Woensdag  kletsten Diana en ik je weer bij in ons Schik met Scheepjes-artikel. Sneak preview... we zijn allebei nog bij! Wil je meer lezen over onze ervaringen? Dat kan hier!

 

Ten slotte kwam er Zaterdag een nieuwe serie online. Niet op de donderdag zoals ik beloofd had, want ik moest even wachten tot het nieuws de wijde wereld in was. Ik ga namelijk al jullie brandende haakvragen beantwoorden op de site van Knit en Knot! Om af te trappen, schreef ik een artikel over allerlei verschillende soorten haakgarens. Je leest alles hier!

Dat was hem weer deze week! Volgend weekend ben ik bij Heppie. Ik weet niet zeker of het gaat lukken mijn dagboek zondagavond online te krijgen, misschien wordt het maandag. Maar wat in het vat zit verzuurt niet! Wat staat er op jullie haakplanning deze week?