Dagboek van een haakster - week 4


Een beetje later dan normaal deze week, maar niet zonder reden. Ik had afgelopen weekend namelijk het eerste weekend van deze HEPPIE-cyclus. Toen ik gisterenavond thuis kwam, was ik zo moe, dat ik gelijk in slaap gevallen ben. Deze keer mijn dagboek dus op de maandag! Lezen jullie mee?

Mystery Blanket

Afgelopen woensdag kwam dan eindelijk (of eigenlijk bedoel ik AL) het laatste deel van de mystery blanket online. Ik legde snel alle blokken uit, en kwam erachter dat ik eigenlijk al kon beginnen met het aan elkaar haken. Ik besloot dan ook mijn  schema om te gooien. Ik haak niet eerst alle blokken (ik moet er nog 6), maar ik begin met aan elkaar haken, en haak de missende blokken als ik ze tegenkom. Om alle blokken wordt een rand met vaste gehaakt in scheepjes Stone Washed. Een goede keuze, want dit brengt veel rust in de toch wel heftige kleuren. De eerste drie blokjes zitten inmiddels aan elkaar.

Ik ben nu al verliefd! Door de crème rand worden de blokken ook een stukje groter. Mijn voornemen is om de deken vóór de knit en knot (volgende week vrijdag, zaterdag en zondag) af te hebben. Dat wordt dus nog even flink doorhaken naast mijn andere (al dan niet geheime) projecten. Of het gaat lukken, geen idee, maar anders leg ik de laatste hand gewoon óp de beurs! De blokken worden aan elkaar gehaakt met de join-as-you-go-techniek. Ideaal, niet moeilijk doen met naaien of rijgen, gewoon haken! Ik had verwacht dat het saai zou worden om iedere keer hetzelfde randje te haken, maar het is zó leuk om je deken nu echt te zien groeien! Het gaat wel moeilijk worden om afscheid te nemen van dit project hoor! Maar gelukkig begint in April de inschrijving voor de nieuwe mystery blanket... and I'm in! Gaan jullie ook meedoen?

Ton-sur-ton-sjaal ByClaire

Deze week kwam er ineens een tussendoorprojectje op mijn pad. Van mijn tante kreeg ik voor mijn verjaardag een aantal bollen byclaire nr 2. Ik besloot dan ook om voor haar een ton-sur-ton-sjaal te haken, toch wel dé hit van vorig jaar. Ik haakte er al eerder één, met garen van de action. Dit keer ging ik voor de real deal. Het zijn kleuren geworden die je helemaal niet bij mij zou verwachten: Donkergroen en olijf. Niks voor mij hè? Desondanks vind ik het effect heel mooi. Stiekem toch wel leuk om een keer met wat rustigere kleuren te gaan werken. Uitdaging aangenomen!

Het leuke van deze sjaal vind ik dat je hem "twee kanten op" kan dragen. Ook de achterkant is namelijk erg leuk!

Deze sjaal heb ik in een paar uur gehaakt op tunische haaknaald 8. Het is een heerlijk, niet denken, maar haken-project! Als je hem eenmaal doorhebt, gaat het als een speer! Hij gaat dus zeker vaker voorbij komen in mijn blog. Ik heb tonnen inspiratie voor mooie kleurencombinaties! In welke combinatie zouden jullie hem graag willen zien?

Het byclaire-garen kun je kopen in vrijwel alle online garenwinkels. Als je veel nodig hebt, kun je ook overwegen om het te bestellen bij bol.com. Ze verkopen de bollen per 10 stuks.

In de herhaling

Afgelopen week stonden er weer drie artikelen online!

Maandag stond in Kraken of Aanhaken de rammelaar van Marlaine online. Ik vind hem erg leuk geworden. Ook leuk om me een keer te begeven in het baby-segment. Voor herhaling vatbaar wat mij betreft!

Dinsdag stond bloem nummer 5 alweer op de planning. Het boeket van Kunstigdatwel, begint langzaam vorm te krijgen!

Woensdag kletste Diana en ik je weer bij over onze Scheepjes avonturen in Schik met Scheepjes. Stiekem is dit mijn favoriete artikel van de week! Niet alleen vanwege de prachtige cal, maar ook om de voortgang van Diana te volgen!

Dat was hem weer voor deze week. Volgende week een update met, naar ik vermoed, alleen maar Mystery Blanket. Ik kan gewoon niet zonder ;-). Wat staat er op jullie lijstje deze week?