Dagboek van een Haakster - Week 5


Afgelopen week was het rustig op de blog. Ik ben druk bezig met de voorbereidingen voor de Knit en Knot deze week. Op mijn facebookpagina kun je dan ook een winactie vinden. Wel snel zijn hoor, want morgen kies ik een winnaar! Daarnaast begon ik aan de laatste loodjes van de mystery blanket. En zo zwaar waren die helemaal niet! Want wat wordt hij mooi! Ik heb lang getwijfeld of ik jullie een sneak peek zou geven, maar ik kan het niet laten. Kijken jullie mee?

Mystery Blanket

Er stonden (en staan) nog een aantal blokjes open. Deze week haakte ik twee van mijn favorieten. Waarom? Omdat ze er heel moeilijk uit zien, maar erg makkelijk te haken zijn. Fake it till you make it!

 

Ik vind ze allebei erg mooi, maar de rechter is toch wel favoriet. Niet in de laatste plaats door de kleur (paars is altijd goed), maar ook de combinatie van garens pakken goed uit. Ik ben in de mystery blanket echt verrast door het Phil Soft + garen. Dit is een bolletje dat ik zelf nóóit uit het schap zou pakken. Ik had nooit verwacht dat het effect zo mooi zou zijn. Het haakt niet ideaal, maar je haakwerk wordt zó zacht! Daarnaast is de stekendefinitie niet heel duidelijk. Waar ik normaal fan ben van katoen, omdat ik het júíst mooi vind om de steken goed te zien, geeft dit garen je haakwerk een zachte uitstraling. Ik vroeg me in het allereerste artikel af waarom het garen Soft + heet.. Maar ik ben er wel uit, dubbel soft dus!

En dan... Tromgeroffel... Zijn jullie er klaar voor? Dit is hem dan, het eerste deel van de deken!

Dat begint erop te lijken he! Ik ben heel blij met de crème rand tussen de blokken, dat maakt het geheel een stuk rustiger. Er komen nog twee rijen bovenop, de breedte heb ik al wel bereikt. Mijn doel is om vóór de knit en knot alle blokken in elkaar te hebben, zodat ik me dan drie dagen kan storten op de rand. Ik hoop jullie dus volgende week te trakteren op een artikel dat volledig gewijd is aan deze deken, want dat verdient hij!

In de herhaling

Ook hier is er niet veel te vertellen. Deze week kwam namelijk alleen het Schik met Scheepjes Artikel online. Maar dat was dan ook wel een héél gezellig artikel. Je leest het hier!