Dagboek van een haakster - week 7


Jongens, het was even bijkomen van de knit en knot deze week. Wat heb ik genoten van alle nieuwe contacten zeg! Maar maandag begon het echte leven weer en dat betekent ook gewoon hard werken. Daarom deze week niet zoveel tijd om te haken. In dit dagboek 1 project, maar wel met drie nieuwe favorieten! Nieuwsgierig? Lees snel verder!

Ik kijk iedere week trouw de vlogs van Vonne Spek. Je kunt ze vinden op youtube bij Vonnes Creaties! Ze maakt de prachtigste ontwerpen. Heel afwisselend, van home-deco tot kleding. Deze zet ze in tutorial-vorm op haar youtube-kanaal. Ze legt erg goed uit én gebruikt ook nog eens budgetproof garen van de zeeman, wibra en action. Zeker een aanrader! Iedere zondag zet ze een vlog online, waarin ze de week bespreekt. Heel gezellig om naar te luisteren tijdens het haken of breien van een toertje of wat. Nu kwam er afgelopen week een nieuwe tutorial online, waar ik gelijk verliefd op werd. In combinatie met mijn nieuwe tek-tek-garen (jullie lezen binnenkort alles!), kon ik me haast niet bedwingen. En met het lezen van de blogpost van Tertia, van Terrays leven, was er definitief een einde gekomen aan mijn goede voornemens (geen nieuwe projecten voor er eentje af is), dus jullie raden het al! Ik ging los!

Zoals jullie weten, kocht ik op de beurs drie bollen tek-tek-garen bij Madebyvon! Ik kon natuurlijk niet wachten om dit garen uit te proberen. En naast een eigen ontwerp (ja, jullie horen het goed.. stay tuned!), kon ik het niet laten om een vloerkleed te gaan haken met het rode garen. Dit is precies dezelfde kleur als de muur in onze slaapkamer, dus het kleed heeft al een bestemming!

Met haaknaald 6 haakt het flink door. Hij is dan ook al behoorlijk groot. Wat ik van het tek-tek-garen vind, ga ik jullie lekker nog niet vertellen, maar wees gerust! Jullie gaan hier (veel) meer over horen! Enne, als je goed leest, staat er al een hint in de eerste alinea ;-). Het patroon heeft wat weg van Sophies Garden. Het begin is goed te doen, maar daarna wordt het een stuk pittiger. Maar dankzij de fantastische uitleg van Vonne, ook voor ervaren beginners goed te doen! En

En dan, voor de oplettende lezer.. Favoriet nummer drie. De garen draaischijf van Yourzs. Ik schreef hier afgelopen week een review over. Je leest hem hier!

Daarnaast stond deze week natuurlijk in het teken van de knit en knot! Ik knipte de afterparty in drieën. Heb je ze nog niet gelezen? Dan kun je aan de bak! Je vind de artikelen hierhier en hier!

   

Oké, vooruit dan, een kleine sneak peek! Deze week ga ik weer even flink doorhaken, want volgend weekend staat mijn tweede Heppie-Weekend op de planning. Ik reis af naar Mierlo met 55(!!!) kussens, gemaakt door de dames van de facebookgroepen Knuffeldekens en Een knuffel voor... Er komt nog een uitgebreid artikel, maar ik wil alle dames alvast enórm bedanken.