Knit en Knot the afterparty - dag 2


Na een kort nachtje slaap, was het alweer tijd voor dag twee van de beurs. Ik maakte wederom kennis met een hoop nieuwe mensen. Aan de bloggerstafel maakte ik kennis met de dames van de Zeeuwse Visserstruien en met Puk Vossen. Daarnaast had ik een enorm leuk gesprek bij Quilt en Vilt, waar ik opnieuw viel voor een vergeten liefde en ik bewonderde de prachtige bollen van Wolbobble. Lezen jullie mee?

Ik zat aan de bloggerstafel naast de dames van de Zeeuwse Visserstruien. Wat een prachtige truien en dekens hadden ze bij zich zeg! Alle patronen zijn geïnspireerd op de ontwerpen van teruggevonden visserstruien. Deze truien zijn omgezet in deze blokken en alle blokken onder elkaar vormen een echt zeeuwse vissersdeken. De deken is gebreid met sokkenwol en dat gaf hem een stoer uiterlijk. Wat zouden jullie ervan vinden als dit project op de plek van de scheepjescal komt op mijn blog, als mijn hygge-sjaal af is? Ik ben benieuwd!

Daarnaast maakte ik kennis met Puk Vossen van bureau Vossen. Door de drukte hebben we niet heel lang kunnen kletsen, maar dat wordt vast goed gemaakt tijdens een van de volgende evenementen. Ze geeft workshops en blogt en vlogt over haken en breien.

Het was weer goed druk, maar toch wist ik de tijd te maken om weer een rondje over de beurs (nu écht) te wandelen. Een van de eerste stands die ik tegenkwam was die van wolbobble. Ik had dit merk al voorbij zien komen in een van de winacties van Knit en Knot en was toen al erg nieuwsgierig. Mijn nieuwsgierigheid werd ruim beloond. Wat een leuk concept is dit en wat een vriendelijke mensen.

 

Je kunt hier je eigen bol langzaam verloopgaren samenstellen. En je hebt een hoop opties: 3, 4 of 5 draden, 30 kleuren en 3 soorten glitterdraadjes. Als je het net zo moeilijk vind als ik om te kiezen, heeft wolbobble zelf al een hele hoop mooie alternatieven voorbereid. Ik val natuurlijk voor de bobble op het linkerplaatje, jullie hadden niet anders van mij verwacht! Toch ga ik nog even flink brainstormen welke kleuren nou het beste bij mij passen. Want dat er een bobble komt is een ding dat zeker is. Voor welke kleurencombi zouden jullie gaan?

Na wolbobble maakte ik mijn rondje verder en kwam ik bij Quilt en Vilt. Vorig jaar werd ik al verliefd op het Kauni-garen, maar heb het toen netjes laten liggen. Dit garen heeft, zeker als je breidt een heel tof verloop, waardoor je de prachtigste patronen kunt maken. Zeker als je dit garen combineert met een effen bol óf juist een verloop bol die je in tegengestelde richting breidt. Dit jaar kon ik het dan ook echt niet weerstaan. Er ging een bol mee naar huis. Natuurlijk moest dat de meest populaire variant worden in regenboogkleuren. Jullie gaan hier zeker meer over lezen. Een review komt eraan!

 

Terug aangekomen op mijn eigen plekje aan de bloggerstafel, kwamen Haakhelden Monique en Sharina even gezellig bijkletsen. Ook Audrey schoof aan, die ik "ken" via Instagram. Gezellig om weer even bij te kletsen en altijd leuk om blogervaringen te delen.

Voor ik het wist was het alweer vijf uur en zat het er alweer op. Gelukkig was het pas zaterdag en mocht ik nóg een dag! Morgen vertel ik jullie over een héle leuke ontmoeting aan de bloggerstafel, iets met een bad vol hartjes. Ben je nu al nieuwsgierig, snuffel dan eens rond op mijn instagram! Daarnaast deed ik op zondag nog een hoop nieuwe ontdekkingen! Lezen jullie morgen weer mee?