Schik met Scheepjes - Week 1


De eerste week zit erop. Op Facebook kwamen de mooiste voorbeelden van Hygge voorbij. De CAL van 2016 is weinig gezien. Toch wordt die gehaakt deze periode, en wel door Diana. Lees snel bij hoe het Sietske en Diana afging tijdens de eerste week van de Scheepjes CAL.

Hé Siets! Waar ik het meest benieuwd naar ben: heb je de deadline gehaald? En was-ie haalbaar, makkelijk of moeilijk?

Ik heb het zeker gered. Wel kiele-kiele hoor, ik moest gisterenavond nog even de laatste hand leggen. Dat lag overigens niet aan het werk hoor, ik denk dat ik twee tot drie uurtjes aan de deken gehaakt heb, maar door alle reviews en andere projecten, heb ik af en toe maar amper tijd om te haken voor mezelf. Daarom is dit artikel een mooie stok achter de deur! De eerste week was goed te doen, alleen vasten en bobbels. Maar wat ben ik blij met mijn kleuren zeg, bij iedere rij bobbels die erbij kwam, ging ik vrolijker kijken! Het prachtige label dat ik bij mijn bestelling kreeg van Yourzs, is een extra motivatie om gewoon bij te blijven! Des te sneller kan ik het label aan mijn sjaal bevestigen!

Hoe is het jou vergaan? Zijn je eerste vierkanten een feit? Show me!

In principe is het mij goed vergaan. Ik had de tijd verdeeld over de week. Precies zodat ik gisteren het laatste blokje zou haken. Werd ik me daar toch opeens ziek. Heel de avond op de bank gelegen en de laatste 5 toeren gingen echt niet meer. Ik heb het dus op 5 toeren na niet gehaald, maar dat haal ik vandaag nog wel even in.

Ik kijk namelijk erg uit naar de nieuwe blokjes met de stersteek.

Oeh, ja, de stersteek is ook een van mijn favorieten. Tip van de dag: Meet de breedte van je lapje op tijd op. Mijn eerste lapje werd veel te klein... Balen! Ik wilde een foto bijvoegen, maar ik zie dat ik destijds helemaal geen foto gemaakt heb van het losse patroon van die week... Zo zie je maar, stiekem heb ik in dat jaar bloggen toch wel wat geleerd!

Overigens heb ik ook wel wat geleerd van het haken van deze blokjes. Ik begon met de deken in de zomer vorig jaar en toen kwam opeens de lossen en vasten en raakte deze deken op de achtergrond. Ik had nog een onafgemaakt blokje liggen van afgelopen zomer en dacht daar 'wel even mee verder te gaan'. Helaas. Dit blokje was mislukt.

Heb jij nog iets geleerd van de afgelopen week?

Ik denk dat ik vooral wéér geleerd heb om te vertrouwen op mezelf en af te gaan op mijn eerste ingeving. Ik heb nog nooit zo getwijfeld over een cal als over deze. En dan niet over het al dan niet meedoen, daar was ik, ondanks mijn goede voornemens, binnen een paar dagen uit! Maar de kleur... Dagenlang heb ik heen en weer geklikt tussen de jewel en de rainbow. Pastel viel voor mij vrijwel gelijk af, hoewel ik die, nu ik op facebook de eerste resultaten zie, stiekem mooier vind dan de Jewel.

De rainbow, is mede dankzij manlief, dus een goede keuze geweest. Dat wist jij natuurlijk allang, met mijn voorkeur voor zwart met felle kleurtjes. Stonewashed haakt heerlijk, en hoewel ik verwacht had dat het verschil met Catona nog wel eens voor een probleem kon gaan zorgen, in verband met de dikte van de haaknaald, ziet het er perfect uit! Hoe bevalt Colour Crafter bij jou? Ben je al hooked?

Ik was sowieso al heel erg fan van Colour Crafter. Vooral omdat ik graag met acryl-garen haak en dit voor mijn gevoel gewoon echt goede kwaliteit is. Desondanks ben ik wel benieuwd naar Merino. En omdat ik heel misschien de deken nog een keer ga maken, maar dan voor zuslief, kies ik dan denk ik voor Merino, ook al is dat wat duurder.

Nog een ding waar ik benieuwd naar ben voordat we een nieuwe week in gaan: ik las dat veel haaksters moeite hadden met de bobbels. Hoe is jou dat vergaan?

Ik heb in mijn haakcarrière al behoorlijk wat bobbels gehaakt. En van de veelgehoord klacht dat de bobbels naar achteren schieten, of plat worden, heb ik eigenlijk nooit last gehad. Ligt aan mijn hand van haken denk ik, gelukje! Wat ik wel doe is de gekleurde draad nog een keer flink aantrekken als ik doorgehaald heb met de zwarte draad. Dit is dus nadat ik de bobbel afgemaakt heb, maar voordat ik de volgende vaste haak. Misschien een tip voor mensen die er niet zo makkelijk uitkomen.

Nu ik dit artikel typ, is het kwart voor twee en dat betekent dat week 2 van mijn cal uit is. Ik denk dat er vandaag het eerste borduur-deel op de planning staat. Ik ga zometeen stiekem alvast even spieken en dan kan ik vanavond aan de slag. Ik ben benieuwd hoe het borduren mij vergaat. Voor jou staat volgende week de stersteek op de planning toch? Heel veel plezier :-). Dat is stiekem een van mijn favorieten, samen met het hartje in de bobbelsteek!

Ja, de stersteek. En ook daar ga ik vanavond mee aan de slag. Tot volgende week! Geniet van de CAL!