Schik met Scheepjes - week 2


Vandaag nemen we je weer mee door onze scheepjes-avonturen. Ik kan alvast verklappen dat het voor ons allebei een week met bloed, zweet en tranen was! Maar de aanhouder wint. Nieuwsgierig? Pak snel een kopje thee en lees met ons mee!

Het was voor mij weer even stressen om de week af te krijgen. Door alle andere projecten voor de blog, moest ik gisterenavond nog aan de bak. Maar, hij is af hoor! En hoe ging het bij jou Diaan, ben je nog bij?

Nee, ik ben niet bij. Ik had afgelopen zondag een haakdag gepland, maar ons kantoor moest van de ene kant van het pand naar het andere verhuisd worden. Dat hebben we dus afgelopen weekend gedaan. Afgelopen maandag was ik te moe om ook maar een vaste te haken en gisteren heb ik geprobeerd een inhaalslag te maken. Ik lig twee blokken achter en die hoop ik vandaag en morgen in te halen, zodat ik het weekend heb voor de nieuwe patronen.

Hoe is het haken van de seperator jou afgegaan? Ik las nogal wat gevloek op de Facebookpagina.

Ik heb ook een hoop gevloekt en getierd, wat een rotding zeg! Dacht ik. Tot ik mijn trots en eigenwijsheid aan de kant zette en toch maar eens op de facebookpagina ging neuzen. Daar gaf iemand de gouden tip: Gewoon iedere keer een omlaag of omhoog en een opzij. Had ik dat maar eerder geweten. Ik deed poging 36 en warempel, hij zat er binnen twee minuten op. Stiekem is het dan éxtra leuk! Ook bij het borduren heb ik mijn sjaal meer dan eens in de hoek willen gooien. Ik denk dat ik wel 3x het aantal steken geborduurd én weer uitgehaald heb. Gelukkig ben ik helemaal niet perfectionistisch (ahum), dus bij 1 verkeerd steekje ging alles er gewoon weer uit. Balen! Was het voor jou relaxt haken deze week, of werd de sfeer er bij jou in huis ook niet beter op?

Het haken was niet de boosdoener van een vervelende sfeer deze week. Dat was vooral vermoeidheid van mij en mijn lief. De stersteek haakte redelijk fijn. In het begin had ik het niet helemaal door en propte ik mijn haaknaald bij de toer halve stokjes zomaar ergens in de ster. Resultaat, ik had maar vreemde sterren.

Totdat ik erachter kwam dat ik in mijn enthousiasme de losse na elke ster vergat. Bij het eerste blokje heb ik dus 5 toeren uit moeten halen. Maar ondanks lange twijfel of ik niet gewoon door zou gaan, ben ik zelden zo blij geweest dat ik het uitgehaald heb. Ik werd met elke steek meer verliefd op de stersteek.

Afgelopen dagen was ik overigens opeens heel onzeker. Had ik wel 26 vasten op elke rand? Zou het wel goed gaan met het joinen straks? Zou het wel mooi worden? Nadat ik gisteren twee uur heb zitten tellen op de randen, ben ik toch weer gaan twijfelen. Zijn het er nu wel of niet 26? Ik heb Josina's tip opgevolgd en op elke dertiende vaste een veiligheidspeldje gedaan, maar ben nog wat onzeker over de eerder gedane lapjes. De 'nieuwe' lapjes tel ik meteen goed, zodat ik zeker weet dat het goed komt en ook vertrouwen in mezelf durf te hebben. Ben jij nog onzeker geweest afgelopen week?

Nou, dat borduren was, zoals ik al eerder zei, een flinke klus. Mijn ruimtelijk inzicht is niet mijn sterkste punt, ik verdwaal nog in de stad waar ik 20 jaar gewoond heb ;-). En laat ruimtelijk inzicht nou nét zijn wat je nodig hebt voor borduren. Na 36 keer uithalen, besloot ik het gewoon rij voor rij aan te pakken. Dat ging gelukkig beter. Toen ik eenmaal het patroon doorhad, ging het redelijk en hé, twee keer lol van je wol, of drie, of vier, of 25, het geeft alleen maar extra plezier.... Al was ik daar gisterenavond nog niet helemaal van overtuigd. Ik ben nu wel éxtra trots op het resultaat.

En voor de oplettende kijken, já er zit nog steeds een klein foutje in. Ik besloot hem recalcitrant te laten zitten, om mezelf te herinneren aan de pijn en moeite én mijn doorzettingsvermogen! Deze week staat er weer flink wat borduren op de planning, ik ben benieuwd of het deze week beter gaat! Wat staat er bij jou op de planning deze week, behalve je twee sterrenlapjes afmaken?

Eerlijk gezegd had ik nog niet gekeken wat het volgende patroon was. Maar daar heb ik meteen verandering in gebracht. Ik pak weer een andere mooie kleur blauw en ga vier lapjes haken met onder andere de reliëfsteek en bobbeltjes. De reliëfsteek is nieuw voor me en ziet er wel wat ingewikkeld uit, maar joh, wat is het leven zonder uitdagingen? Siets, geniet komende week van jouw uitdagingen en vertel je me er volgende week weer alles over?

Oh, dat blokje is leuk! Maar wel een volhouder. Het eerste blokje heb ik geloof ik vijf keer over gedaan! Tip: Houd het patroon erbij en ben niet te eigenwijs, tenzij uithalen je hobby is natuurlijk :-). Het laatste blokje haakte ik fluitend met mijn ogen dicht!

Week 2

Ik ga deze week aan de slag met de separator (dit keer zonder gevloek en getier) én met het borduren van hartjes. Ik ben benieuwd naar ons resultaat van volgende week!