Schik met Scheepjes - week 3


Het is weer woensdag, en dus tijd voor Schik met Scheepjes. Bij Sietske stond deel drie van de Hygge-cal op het programma, bij Diana een van de lastigste blokjes uit de cal van 2016. Benieuwd hoe wij de week ervaren hebben? Lees snel verder!

Diaan, ik was zomaar een keer ruim op tijd klaar! Ik heb me maandagavond even vol op de cal gestort. Ik had deze week er eigenlijk in een avondje opzitten. De separator is, nu ik hem eenmaal door heb, heel makkelijk. Het borduren ging deze week een stuk beter. Zo grappig om te merken, dat je dingen zo snel leert. Ik heb wel een andere techniek gebruikt deze week en ben kruisje voor kruisje gaan borduren. Hierdoor gebruik is wel iets meer garen, maar ik hoef geen hele stukken uit te halen bij een foutje. Het gevolg was dan ook dat ik (let op!) slechts 1 kruisje uitgehaald heb, op het hele stuk. Trots! Heb jij veel uitgehaald deze week?

Gaan we het echt over uithalen hebben? Ik zat nog steeds in mijn maag met de vastenrand van 26 vasten. Ik twijfelde en twijfelde en was de twijfel zat, dus ik ben alle lapjes die klaar waren nog maar eens gaan tellen. Ik ontdekte dat week 2 goed gegaan was, maar week 1 was drama. Ik heb veel blokjes een nieuwe rand gegeven en één blokje helemaal opnieuw gemaakt. Verder heb ik één toer van week 3 uit moeten halen, omdat ik even niet op zat te letten. Maar dat was niet veel werk. Gelukkig. Ben je al verliefd op de sjaal?

Wat een drama! Ik voel met je mee. Ik ben zeker verliefd! Het begint wel een beetje mijn stopwoordje te worden hè. Ik ben nogal snel verliefd geloof ik. Maar deze keer écht! Ik heb zolang getwijfeld over mijn kleurencombi, maar ik heb écht de goede keus gemaakt. Ik was bang dat de zwarte stone-washed wat flets zou worden, maar dat is helemaal niet het geval. Inmiddels begint mijn project al echt de vorm van een sjaal aan te nemen. Hij is nu langer dan dat hij breed is. Ik moest me wel inhouden om niet stiekem alvast de volgende separator te haken, maar ik heb nog zat andere projecten. Hoe vond je het blokje van week 3?

Geweldig! Ik zag er enorm tegenop, maar uiteindelijk is het allemaal vrij vlot gegaan. In het begin echt met behulp van de video en vanaf de helft van het eerste blokje was dit niet meer nodig. Ik was bang dat de reliëf niet goed te zien was, maar is dus echt niet het geval. Ook ik ben verliefd. Dit is ook een blokje om verliefd op te worden. Dus voor jou is deze CAL goed te combineren met je wekelijks werk? Voor mij is het nog steeds lastig, vooral omdat ik wederom in een erg drukke periode zit en ik dus bijna elke avond overwerk. Ik loop 2,5 blokje achter. Ik hoop dit weekend weer bij te zijn. Hoe vergaat jouw planning, stressvol of vol rust?

Haha, heb je het over mijn planning van de Hygge of mijn planning in het algemeen. Dat zijn namelijk twee hele verschillende dingen. Nu de knit en knot eraan komt (morgen lees je alles!) is het op haakgebied even heel druk. Daarnaast nog een aantal geheime projecten, die ook tijd kosten. Maar we gaan gewoon door! Dit artikel herinnert me er iedere week weer even aan dat ik ook gewoon voor mezelf moet haken. Ik heb net al even gespiekt, en ook de nieuwe week ziet er geweldig uit! Ik bewaar mijn sjaal trouwens in de doos waarin hij geleverd is. Hij heeft een prominent plekje in de kamer. Zo kan ik de hele week genieten van mijn werk! Welk blokje staat er bij jou op de planning?

Ik heb nog niet gekeken. Laat ik over als verrassing voor het weekend. Ik spreek je volgende week weer. Geniet van je hobby.