Bril 3


Een jaar geleden heb ik mij een dure bril aangeschaft,een bril waar ik zowel ver mee kan zien als ook dichtbij om te lezen.

Het waren aanbiedingen in de brillenwinkel,de brillenglazen waren aan de helft van de prijs. Ik leef heel prijsbewust dus het moment om mij een dure maar noodzakelijke met bril(glazen) aan te schaffen!

Zo gezegd zo gedaan,ik stapte de brillenwinkel binnen,tien minuten staan passen,een bril uitgekozen maar toen nog niet gekocht. Ik ben met mijn dochter dan terug gaan kijken en ze vond de bril die ik gekozen had goed ttz niet echt commentaar op,typisch pubers.

Het montuur zelf was ook niet goedkoop,ongeveer 200 euro maar de brilglazen waren aan de helft van de prijs,ipv ongeveer 400 euro het stuk,ongeveer 200 euro per brilglas! Nog duur genoeg maar ik was op dat moment nog nooit een bril of sleutels kwijt gespeeld dus waagde ik de kans om mij zo een dure bril aan te schaffen. Ik kocht die bril ook omdat ik 50 werd en op mijn 40 had ik mijn eerste brilletje aangeschaft (bril1)

In begin was ik heel zuinig op die bril ttz droeg ik die niet veel,deels omdat ik eigenlijk nog goed ver kon en kan kijken (heb maar een kleine oogafwijking,astigmatisme dat zelfs verbeterd was wegens ouderdom) en ook deels dat je zo een dubbelzichtbril gewoon moet worden. Dat dubbelzicht kan je in begin wat letterlijk dubbel zicht geven en dus je een beetje zeeziekgevoel geven,vertigo en aangezien dat ik dat gevoel redelijk snel heb sinds mijn beroerte moest ik dubbel voorzichtig ermee zijn.

Geleidelijk aan droeg ik die bril meer en had ik ook in mijn handtas steeds mijn zonnenbril op sterkte bij (bril 2) moest de zon te fel schijnen. In begin zat bril 2 in een etui maar geleidelijk aan werd ik daar wat slordiger in en stak ik de zonnenbril gewoon in mijn handtas en bij het wisselen als de zon scheen,stak ik bril 3 gewoon in mijn handtas. Ik weet niet waarom ik dat zo deed want ik ben absoluut heel zuinig met mijn spullen en zeker als die wel wat geld hebben gekost!

Gelukkig waren ondanks los in mijn handtas te zitten,nog nix krasjes op beide brillen(glazen)! Daar had ik schrik voor maar toch zo onvoorzichtig handelen door geen etui te gebruiken!?

Vorige week scheen de zon een beetje,ik was aan zee in de winkelstraat net naar de winkel geweest,ik had mijn bril 3 op mijn neus maar omdat de zon net iets te fel scheen, nam ik mijn zonnebril uit mijn handtas (deze keer zat die wel in een stevige brillendoos) en zette die op mijn neus. Maar omdat ik maar een straat verder van mijn flatje was,had ik bril 3 in mijn hand gehouden. Op dat moment bedacht ik me,echt waar,dat er nog nix aan mijn bril 3 was ondanks dat ik soms onvoorzichtig ben om die niet altijd in een etui te steken. Misschien was ik te ver verdiept in mijn gedachten maar ongelooflijk maar waar,ik liet mijn bril op de grond vallen!! Zomaar uit mijn hand laten vallen of glijden zonder dat er iemand tegen mij stootte of zo! Misschien waren mijn spieren een beetje verslapt omdat ik en in gedachten verzonken was en sinds mijn beroerte ook niet echt meer een stevige grip op dingen heb maar daar lag mijn bril plots op het stenen voetpad.

Resultaat : twee sterretjes op mijn brilglazen,elks op een glas!! Helppppp mijn dure bril naar de vaantjes was mijn eerste reactie. Gelukkig was ik in de winkelstraat waar er een brillenwinkel was,daar vlug gaan vragen of die sterretjes zoals de sterretjes in een autoruit weg te krijgen waren maar neen hoor! Bril naar de knoppe door gewoon heel effe op de grond te vallen,nochtans waren de sterretjes niet echt heel zichtbaar maar juist wel in mijn zicht,in het vizier en daar spande het schoentje! Ik kan absoluut geen spatje,geen vlekje,geen enkele onzuiverheid op mijn bril verdragen!

Ofwel moest ik er toch mee leren leven en doen alsof de sterretjes er niet waren,misschien zou ik er na een poos eraan gewoon zijn en die niet meer zien! Ofwel moest ik totaal nieuwe brilglazen gaan kopen! Dure grap en zoveel geld heb ik ook niet als alleenstaande moeder!

Maar ik zou Sofie niet zijn moest ik niet altijd een ingeving hebben,je kent wel zo een brandende lamp boven mijn hoofd zoals in de stripverhalen! Dus ik bedacht me plots dat ik toen ik bril 3 kocht er een verzekering van 25 euro had genomen dankzij de verkoper van de bril. Normaal doe ik dat niet want een bril is maar een bril maar omdat deze toch wel wat duur was,heb ik dat toch wel gedaan,ook deels moest ik die na een jaar toch niet gebruikt hebben,zou ik een bon van 25 euro krijgen!

Ik ben sinds donderdag al terug van zee maar ben gisteren pas naar de brillenwinkel gegaan en wat blijkt : omdat ik net op tijd ben,binnen het jaar voor gebruik te kunnen maken van die verzekering,wordt het grootste deel van de glazen terug betaald en omdat er ook wat krasjes op montuur staan ttz wat blauw kleur weg,kan ik die ook vervangen. Alles samen zou mij dat maar 150 euro kosten ipv de 700 en zoveel euro die ik vorig jaar betaald heb! En zou ik ook nog 50 euro terug krijgen van de ziekenkas.

Al met al valt het nog mee in kostprijs,het zou me dan maar 100 euro kosten ipv die zevenhonderd en zoveel!

Natuurlijk ga ik mijn bril laten vervangen,gebruik maken van die verzekering,deze week nog!

MAAR vanaf nu ga ik mijn brillen in een goede etui bewaren EN voorzichtiger en oplettender zijn of worden ! Of dat me gaat lukken,is een andere vraag?!

Het verhaal is niet hetzelfde als de vorige brillen maar het ging opnieuw over mijn bril en al met al valt de kostprijs nog goed mee!!