Inspirerende songteksten 1


Ik zing al ruim 25 jaar in een koor. Ik ben begonnen bij een jongerenkoor waar ik een jaar of 8 lid van ben geweest. Daarna ging ik verhuizen naar een ander deel van Nederland en bezocht ik vrij snel een nieuw koor, omdat ik het zingen gewoon niet kon missen. Met dat tweede koor zong ik zowel klassieke muziek als lichte muziek. Na 12,5 jaar vond ik het daar wel weer welletjes en was ik toe aan een volgende uitdaging: een popkoor, waar ik nog steeds lid van ben. Ik word blij van zingen, het is mijn passie en mijn uitlaatklep.

Soms kom je op zo'n koor (of gewoon op de radio natuurlijk) liedjes tegen met een inspirerende songtekst. Een tekst die dan bijvoorbeeld net past bij een bepaalde situatie of gebeurtenis in je leven. Een tekst die je troost geeft, of juist energie of inspiratie. Ik heb dat heel vaak, ik ben heel gevoelig voor (song)teksten. Ik wil de komende tijd af en toe eens een songtekst met jullie delen, wellicht raken er meer mensen geïnspireerd.


De songtekst die ik nu heb gekozen, is "Try everything" uit de Disney film Zootropolis, gezongen door Shakira. Ik ben momenteel herstellende van een burn out en dit gaat met ups en downs. Regelmatig voel ik me ongeduldig, het herstel gaat me soms te langzaam. Als ik dan weer een dip heb, of weer even in mijn oude patronen terugschiet, baal ik daar heel erg van; soms voel ik ook wel eens wanhoop: het gaat nooit meer over!

Dit lied is een lekker vrolijk nummer met een belangrijke boodschap: ik geef niet op. Ik mag fouten maken. Ik blijf het proberen, ook al zou het mis kunnen gaan. Niemand leert zonder fouten te maken. Ik ben al zover gekomen, ik ben op de goede weg.... Ik word heel erg blij en vrolijk als ik dit nummer lekker hard meezing in de auto. Hieronder staat de songtekst:

Oh, oh, oh, oh, oh......


I messed up tonight, I lost another fight

I still mess up but I'll just start again

I keep falling down, I keep on hitting the ground

I always get up now to see what's next


Birds don't just fly, they fall down and get up

Nobody learns without getting it wrong

 

I won't give up, no I won't give in

'Til I reach the end and then I'll start again

No, I won't leave, I wanna try everything

I wanna try even though I could fail (2x) Oh, oh, oh, oh, oh Try everything......


 

Look how far you've come, you filled your heart with love

Baby, you've done enough, take a deep breath

Don't beat yourself up, don't need to run so fast

Sometimes we come last, but we did our best

 

I won't give up, no I won't give in

'Til I reach the end and then I'll start again

No, I won't leave, I wanna try everything

I wanna try even though I could fail (2x)

 

I'll keep on making those new mistakes

I'll keep on making them every day

Those new mistakes

 

Oh, oh, oh, oh, oh Try everything......

 Try everythingIk ben benieuwd, halen jullie ook wel eens inspiratie uit songteksten? En zoja, welke?