Wie is jouw helpende hand als je afdwaalt?


Bij wie klop jij aan als je even aan het dwalen raakt, vastloopt of advies nodig hebt om jezelf weer bij te sturen? Heb je een rots in de branding of een lichtbaken die voor jou het licht schijnt als het even donker is? Zijn er mensen in jouw omgeving waarvan jij kunt leren in jouw leven? Mensen waaraan jij je kunt optrekken? Mensen die jou helpen in jouw groei en evolutie door gewoon weg te zijn wie ze zijn. Van die bijzondere types die aanstekelijk zijn en heel fijn voelen als je in hun buurt bent. Van die types die luisteren en je begrijpen zonder een oordeel te vellen. Iemand die zijn of haar levenservaringen, leermomenten, successen en wijsheden deelt. Een inspiratiebron of een voorbeeld. Kortom: met wie omring jij jezelf?

Quote

Je moet alles zelf doen, maar nooit alleen.

Roy Soesman

Een aantal jaren geleden liep ik enorm vast in mijn leven. Ik was mezelf zat, maar ook de manier waarop ik mijn leven leidde. Echter dat laatste was me nog helemaal niet duidelijk, omdat ik vooral dacht het leven niet meer leuk te vinden. Pech leek mij vaak te achtervolgen en ik mankeerde altijd wel wat. Snel ziek, lage weerstand, uiterst sensitief, onzeker, sfeergevoelig en mentaal niet heel erg weerbaar. Te veel bezig met hoe de omgeving mij zag. Toen ik ook nog in de prijzen viel met de ziekte van Lyme, zag ik nog maar weinig lichtpuntjes. Ik werd chronisch ziek en kon mijn werk niet meer uitvoeren. De dagen waren zwaar, moeilijk en soms ondraaglijk. Mijn sociale leven moest ik vaarwel zeggen voor een lange periode in mijn leven en kreeg ook nog te kampen met een  tal van voedingsintoleranties en een afgegleden ruggewervel door veel pech. 

Ik zal jullie verder de liefdesdrama's en mislukte relaties in mijn leven besparen. In de liefde kon ik ook niet slagen. Wat anderen wel lukte of makkelijk afging, leek bij mij een soort mission impossible! De ziekte van Lyme bepaalde mijn leven en ik voelde me afgeschreven, waardeloos.  DAMAGED GOOD. Wie zou mij nog willen? Uit eigen ervaring kan ik vertellen dat een diagnose veel deed met mijn eigenwaarde. Ik liep ineens met een label en voordat ik het wist werd ik het label. Ik werd gezien als patiënt, voelde me patiënt. Ik was vergeten dat ik nog meer was dan een label, een ziekte of diagnose. 

Hier kwam verandering in toen ik een uitnodiging kreeg voor een open Reiki avond. Ik stond voor alles open, dus wat kon mij gebeuren? Ik kwam in een warm bad terecht van hele lieve mensen die elk een uniek levensverhaal hadden. Het voelde goed. Hier moest ik zijn.  Roy Soesman leidde deze avond. Ademloos luisterde ik naar hem. Zijn energie, vitaliteit en wijsheid sprak mij enorm aan. Hij straalde rust, kracht en licht uit. Zijn glimlach was hartverwarmend en hij gaf me hoop die avond. Die man had een kennis! Hij was in totale rust en vrede met zichzelf en ervoer het leven als een feest. Ik wist direct dat ik van hem kon leren.  

Roy zag eruit als zo'n wijs stamhoofd van een indianenstam of guru. Hij had lang zilver grijs haar in een paardenstaart en glanzende ogen met een twinkeling. Hij heette mij welkom en leidde de avond. Na afloop voelde ik dat ik toch nog even moest blijven rondhangen en sprak nog uren met Roy.  Hij vertelde dat hij naast Reikimaster zijn, ook allerlei trainingen gaf. Mentale trainingen, intuïtieve trainingen, Reikitrainingen, coaching, counseling  en nog een hele waslijst.  Vooral de mentale training sprak mij aan. In deze training van drie maanden zou ik handvatten krijgen om mijn leven zo aangenaam mogelijk te maken en gaan leren hoe ik onder elke omstandigheid bij mezelf kan blijven en met mezelf kan dealen.  Dat was precies wat ik wilde leren! Na een tweede ontmoeting was ik om en startte met de mentale groepstraining.

Ik leerde mezelf echt kennen. Het was een pittig proces met vele confrontaties en emoties. Ik vertrouwde op Roy, de training en het proces en bleef elke dag aan mezelf werken. Ik mocht Roy dag en nacht bellen met vragen en voor support. Niets was hem te veel. Mijn zelfvertrouwen nam toe, mijn gezondheid verbeterde langzaam en ik kon steeds meer uren werken. Ik heb een bijzondere werkgever die ondanks de Lyme toch vertrouwen hield en mij de kans gaf om op te krabbelen.  Ik overwon mezelf en leerde de Lyme te controleren en kwam sterker terug dan ooit. 

Het bedrijf waar ik werkte en nu nog steeds werk, bood mij 10 jaren geleden een re-integratietraject aan wat ik met beide handen aangreep.  Ik viel uit met vage klachten, wat later Lyme bleek te zijn. Dit traject had een basis gelegd waar de mentale trainingen van Roy op aansloten. Ik leerde mijn kwaliteiten en talenten te ontplooien, angsten te overwinnen en maakte korte metten met beperkende overtuigingen die mij klein hielden. Na een periode van intensieve trainingen en begeleiding besloot ik de NLP Practioner en NLP Mastertraining te doen. Tijdens deze trainingen ontmoette ik weer vele bijzondere mensen met bijzondere verhalen. Een intervisieclub ontstond waarbij we lief en leed deelden, maar ook leerden van en door elkaar. Ik durf te zeggen dat al deze trainingen samen een fantastisch draai gegeven hebben aan mijn leven. Het fijne is dat ik op mijn beurt nu anderen weer kan helpen en een lichtje mag schijnen voor anderen die dwalen of het moeilijk hebben. 

Tot op de dag van vandaag heb ik nog steeds veel uitwisseling met Roy. Ik leer nog steeds van hem en mag zelfs assisteren in zijn groepstrainingen, hoe gaaf is dat! Ik blijf mezelf ontwikkelen. Ik hoop nog lang van zijn wijsheid te mogen genieten. Roy is een inspiratiebron en lichtbaken voor mij. Een veilige haven waar ik altijd naar terug kan keren. Zonder Roy was ik afgedwaald in het pikkedonker en had ik de weg niet teruggevonden alleen. Bij Roy heb ik geleerd dat ik alles zelf moet doen maar nooit alleen. "Beter kruipen in de goede richting, dan hollen in de tegengestelde richting", was een veelgebruikte uitspraak van Roy. Dat is helemaal waar.  Ik gun iedereen een lichtbaken, inspiratiebron en een fijn vangnet. 

Inmiddels zie ik problemen als uitdagingen, kan ik anders met moeilijke situaties omgaan, is mijn gezondheid stabiel en blijk ik ook nog in staat te zijn een langdurige relatie aan te gaan.  Ik heb fijne vrienden en leuk uitdagend werk. Ik ben dankbaar en voel mij gezegend voor alles wat op mijn pad is gekomen. Good & Bad. Het heeft mij gevormd en gesterkt. 

Beloon de maker en jezelf

Word gratis lid.