Zelfmaak idee: handgemaakte kaarten


Een tijdje geleden stuitte ik op een harstikke leuk initiatief: write for lyme. Dit is een mans 'organisatie' waarbij mensen door heel het land kaarten sturen naar een adress. Al deze kaarten zijn voor mensen met Lyme, de ontvanger hiervan verpakt alle kaarten netjes in dozen en vervolgens worden deze opgestuurd naar de Lyme patienten.

Van nature wil ik altijd iedereen helpen en steunen....daarnaast ben ik ook lekker creatief aangelegd en dus was het besluit al snel gemaakt: Ik ging wat mooie kaarten in elkaar flansen!

Hier onder zie je het resultaat en na de foto's volgt nog uitleg.


Als je hebt opgelet zie je gelijk dat je niet heel veel spullen nodig hebt. Ik heb maar een handje vol materialen gebruikt:

 • Luxe glitter kaarten van de action
 • Knoopjes van de action
 • Seconde lijm van de action
 • Glittersteentjes wederom van de action
 • Een blauwe pen
 • Patroon schaar
 • Steentje uit de tuin ;)
 • Vel wit papier voor de regenboog kaart
 • De bruine kaarten zijn van de hema
 • Liniaal als je rechte lijnen wilt bij je bloemetjes
 • Oh en een portie creativiteit :)


Zoals je ziet heb je, afhankelijk van de kaart, niet heel veel nodig en het kost ook nog amper tijd. Elke kaart is binnen enkele minuten in elkaar geflanst en het leuke is dat je kunt spelen met verschillende kleuren en patronen. Ik vond het erg leuk om te doen, omdat ik er hopelijk mensen blij mee heb gemaakt en daarnaast had je super snel een leuk resultaat. Geen eindeloos project, maar gewoon leuk om een uurtje tussendoor te doen!

Wat vinden jullie van mijn kaarten? Gaan jullie het zelf ook proberen? Zo ja: laat het me weten en stuur de resultaten naar me door! Ik ben erg benieuwd naar jullie creaties :)