Theelabel Quote 18; Beroep


Hallo koffiewereld, ik ben een theejunkie! Zo dat is eruit!
Ik lust geen koffie, terwijl het merendeel van mijn familie, schoonfamilie en vrienden echte  koffieleuten zijn...
Bij verjaardagen en dergelijke krijg ik dan ook regelmatig opmerkingen over mijn theeconsumptie te horen, zoals bijvoorbeeld:

  • thee is voor zieke en/of oude mensen. - O, oké! Nou dan heeft mijn astma toch nog een voordeel!
  • als je alleen thee drinkt (en geen koffie lust) dan word je nooit volwassen! - Dat verklaart een hoop en het kind in mij is daar dan ook super blij mee.
  • alle thee smaakt naar kamelenpies... - Ieuw, ik wil er niet bij nadenken hoe ze dat zijn te weten gekomen (sorry, ik ben een beelddenker 😇 )

Nu vind ik de vragen die op de labels van bijvoorbeeld Pickwick theezakjes staan, erg leuk om over na te denken. Daarom kwam ik op het idee om hier 30 dagen lang elke dag een vraag te plaatsen, met mijn (eerlijke) uitgebreide antwoord erop.  

Doe je mee door ook de vraag te beantwoorden? Het moet natuurlijk niet, maar ik zou het wel erg leuk vinden.

De vraag van vandaag:
Welk beroep zou je wel eens voor een week willen proberen?

Mijn antwoord:
Het beroep dat ik wel eens voor een week zou willen proberen is wildlife ranger (park ranger). Ik ben me ervan bewust dat het een gevaarlijk beroep is omdat de stropers niet schuwen een wildlife ranger te vermoorden, als deze tussen hem en zijn inkomstenbron komt. Ja want zo zien zij prachtige dieren zoals bijvoorbeeld de olifant en neushoorn;  een manier om aan veel geld te komen. 
Ik vind het eigenlijk best raar; dat mensen in bijvoorbeeld China neushoornstof gebruiken als traditioneel medicijn, terwijl het gewoon bestaat uit keratine, net als onze nagels en haar. Daarom vraag ik me af, zouden ze geen nagels van mensen kunnen inzamelen om daar die medicijnen van maken? 
Net als de slagtanden van de olifant, zolang er vraag naar is zullen stropers olifanten blijven doden. Ik begrijp helemaal niets van mensen, die bewust spullen van ivoor kopen, interesseert het hun dan niet dat de olifant met uitsterven wordt bedreigd?!
Het lijkt me behalve gevaarlijk, ook een erg mooi beroep. In de natuur tussen de dieren, persoonlijk iets kunnen doen... Al zou ik maar één stroper tegen kunnen houden en dus één dier kunnen redden, dan is dat voor mij het gevaar waard. 

En, welk beroep zou jij wel eens voor een week willen proberen?

©2018, EJKtV

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!

Bedankt voor het lezen van mijn post.
Omdat jij deze post te bekijkt, krijg ik Yoorspunten. Deze Yp zijn euro's waard, die ik kan laten uitbetalen. Een reactie achterlaten en/of zelf Yoorspunten sparen kan alleen als je lid bent van Yoors. Jezelf aanmelden is helemaal gratis en kan heel eenvoudig door op deze link  te klikken, zo bezorg je ons allebei 125 Yp. 

Dat is mooi meegenomen toch!