Ik had het anders gedroomd


Donald Trump heeft ook een voordeel: met hem erbij krijg je makkelijk inspiratie om je blog te vullen. Zo heeft hij de neiging om nieuws te categoriseren als fake nieuws. Ik moet wel toegeven dat hij dat alleen doet bij nieuws dat hem in 'n slecht daglicht stelt of hem beschuldigt van iets.  

Vanuit 'n oud soort respect voor mensen die durven leiding nemen zou ik zeggen dat ik Mr Trump geloof op zijn woord. Vanuit het wantrouwen voor alle nieuws op het internet, dat men ons meer en meer probeert op te dringen als ‹de nodige dosis kritische zin',  moet ik hem niet geloven. 

Maar heel deze discussie kan alleen het wantrouwen tegenover politiek, politiekers en leiders maar groter maken . Daarmee wordt het stemmetje dat we hebben in de politiek op het moment dat we gaan kiezen nog maar eens gedecimeerd. Verder zijn we als deel van de globaliserende wereld meer en meer slachtoffer van de economie in plaats van deel van de economie.

Ik had het toch anders gedroomd voor mijn kinderen......