Katjes uit de wilg


Fotografie en de natuur samen is voor mij meer dan een hobby. Het is een passie. Stuk voor stuk ben ik meer hierover gaan leren en ik vind het dan ook heerlijk als ik uit deze mooie combinatie mooie kiekjes heb kunnen maken. Vol trots kan ik deze met iedereen delen.


Wil je meer zien dan enkel deze blog? Neem dan zeker een kijkje op mijn foto facebookpagina

Liken mag uiteraard!

Katjes uit de wilg

Mannelijke wilg

Hiernaast een mannelijk katje uit de wilg. Getrokken met een Canon macrolens 100 mm. Hoewel men vaak zegt da een statief nodig is bij macro is deze zeer goed uit de hand gelukt. Niet te hard zonlicht opgezocht en voila!

De lente is een van de mooiste momenten van het jaar om heel wat bloesems in macro te gaan nemen.

Vrouwelijke wilg

Deze is een vrouwelijk katje uit de wilg. Komt van dezelfde boomsoort als hierboven. Verschil tussen mannelijke en vrouwelijke katjes kan je wel duidelijk zien. Vrouwtjes zijn korter en ronder. Bovendien hebben ze langere stampertjes.

Ook hier heb ik gebruik gemaakt van mijn Canon macrolens 100mm.

Neem zeker een kijkje op mijn fotopagina

Katjes
Pluis
krystal