Aanmoediging tot zelfmoord op Facebook


Je snapt natuurlijk niet wat ik bedoel, maar het is ook zomaar een stelling. Een stelling, die iedereen weleens heeft. Iemand doet iets of zegt iets, waar je totaal geen begrip voor op kunt brengen.

Ik las laatst iets van iemand die vond dat mensen die geen geld hadden en het moeilijk hadden, maar beter de hand aan zichzelf konden slaan. Dan vraag ik me af, wat voor mens ben je? Heb je dan totaal geen respect meer voor de mens in het algemeen?

Iedereen verdient een plaatsje op deze wereld en iedereen heeft recht op een goed leven. Niemand hoeft de hand aan zichzelf te slaan aals hij/zij het moeilijk heeft, mensen hebben nu eenmaal het recht om te leven en mensen die het beter hebben horen sympathie en empathie te hebben. Die mensen zijn er echter nog maar weinig. Ze leven steeds meer voor zichzelf en hebben voor anderen niets over. Ze laten de boodschappen bezorgen, van de duurste kruidenier, terwijl de ander moet schooien bij de voedselbank. Nee, daar hebben ze geen schaamte over, ze vinden het normaal. Eigen schuld, dikke bult!

En dan vraag ik me af, ben je wel goed bij je hoofd, om iemand aan te moedigen om zelfmoord te plegen? Wat bezielt je eigenlijk? Wie ben je eigenlijk, om zoiets te durven zeggen? Ben jij meer dan een ander? Meer geld bezitten, wil niet zeggen dat je meer fatsoen hebt dan een ander hoor! En in bepaalde delen van de wereld zou jij het nog veel moeilijker hebben dan hier, ook al heb je bakken met geld.

Elkaar respecteren en je proberen in te leven in wat voor positie een ander zich bevindt, dat zou je sieren, in plaats van te zeggen dat je maar zelfmoord moet gaan plegen. Zouden er meer mensen zijn zoals jij? Vast wel, maar ik weet wel, dat ik deze mensen niet tot mijn vrienden zou willen hebben. Ik heb mijn naaste lief, zoals de Heer het van ons vraagt, maar dat wil niet zeggen dat ik met iedereen vriendjes ben. Eigenlijk heb ik een beetje medelijden met deze mensen, ze zijn eenzaam en weten vaak niet hoe ze zich moeten uiten om maar een beetje aandacht te krijgen. Nou hier heb je aandacht van mij, klaag maar over mij, zeur maar over mij, maar ik bepaal zelf wel of ik leven wil of niet, daar heb jij totaal niets mee te maken. Ben je wel goed bij je hoofd?