Yoors uitdaging "Random woord"


My girl daagt iedereen uit om een stuk te schrijven, op welk manier dan ook met minimaal 3 woorden erin te verwerken. Die uitdaging ga ik ook aan natuurlijk.  Lees hier de voorwaarden bij mygirllife

Een bushalte is een locatie waar een bus van het stads- en streekvervoer stopt om passagiers te laten in- en uitstappen. Deze plek is meestal te herkennen aan de aanwezigheid van een haltepaal. 

Aan de meeste bushaltes in Nederland en België staat een haltepaal (ook wel buspaal of stoppaal genoemd), die de volgende informatie bevat:

  • Naam van de halte, meestal de naam van een plein, van een zijweg of van een gebouw.
  • Zonenummer.
  • Lijnnummers van bussen die deze halte aandoen, met voor elke lijn de eindbestemming en in het kort de route.
  • Bij moderne haltes vindt men een elektronisch bord waarop wordt vermeld hoelang de reiziger nog moet wachten.
  • Wat lager aan de haltepaal zit een bordje met vertrektijden. Indien dit niet in de abri is opgehangen, heet dit ook wel de Haltevertrekstaat.

Bij een groot aantal bushaltes is een wachthuisje, een abri genaamd, neergezet om reizigers te beschutten tegen regen en wind. In veel abri's zijn reclameposters aanwezig; tot de tegenprestatie behoort, dat het reclamebedrijf problemen zoals beschadigingen en vervuiling meldt en deze soms ook herstelt. Veel abri's zijn voorzien van een of meer zitplaatsen.

Vroeger, toen ik nog in Zeeuws-Vlaanderen woonde moest ik heel veel met de bus. Ik had toen nog geen auto. Er kwam daar maar 1x in het uur een bus. Oh My Gosh!! Hoe erg dit! Als Rotterdamse was dit natuurlijk Not Done he? Dit was ik niet gewend joh. Als ik een dagje naar Rotterdam wilde, was ik een halve dag onderweg. 

Sinds ik een auto heb ga ik nooit meer met de bus hoor. treinen? Doe ik ook nooit meer! Die heeft mij en vele met mij ooit eens laat in de avond ergens gedropt, omdat de trein niet meer verder ging, er zouden bussen staan. NOT! Toen mijn hubbie gebeld en hij kwam mij toen halen met de auto. We namen wat meiden mee, omdat ze ook in Roosendaal woonde. 

Voor mij geen treinen en bussen meer hoor. Ik ga veilig met mijn eigen auto en anders lopend. Openbaar vervoer is ook niet meer wat het geweest is! Veel duurder geworden, en alleen maar staanplaatsen. Je kan niet eens fatsoenlijk zitten. Mensen die stinken, (zweet) aan de telefoon ( ik wil niet weten wat er gezegd wordt) En ga zo maar door.

Nee, voor mij is dit helemaal klaar! 

Punt uit!