Trots kan je wel zeggen?


10 jaar geleden is mijn oudste dochter geboren en toen ze bijna 1 werd, dacht ik... Ik ga een taartje voor haar maken, maar dan moeten we toch eerst een basis workshop taart gaan volgen, anders wordt het een ramp..

Samen met mijn moeder een workshop gevolgd... Leuk en genoeg geleerd, maar nu denk ik achteraf... Nee te weinig hihi.. Maar als ik dan naar de foto kijkt, dan denk ik van... Ojee dit komt nooit meer goed..

Dit is mijn eerste taart.

 Maar na een tijdje, vond ik het natuurlijk wel super leuk om meer taartjes te gaan maken, van verjaardagen en zelfs een bruidstaart en ja zelfs cupcakes ( nu nog niet echt mijn sterkste punt) en zelfs mocht ik voor een veiling vanuit de kinderopvang waar mijn dochter zat een taartje maken en natuurlijk in logo... Maar helaas de aanvragen liepen niet binnen om daar iets groots mee te bereiken en beter te worden... 

5 jaar geleden verhuisd van Zeeland naar Zuid holland.. Een dochter erbij gekregen, nu dik 4,5 jaar geleden en ja hoor het kriebelt weer om een taartje voor haar te maken en gelukkig had mijn vader toen alle spullen overgenomen van mij, want die wou taarten gaan maken... (nooit van gekomen, geen tijd)

Toen heb ik alles van mijn vader terug gekregen en dan spullen bestellen en weer alles opnieuw ervaren, oja hoe werkt het ook alweer en zelfs alles doen met een handmixer.... Dat gaat eventjes goed..

Wel een workshop gevolgd om strakke randen om je taart heen te krijgen, want die lelijke randen vond ik al gauw niet meer mooi.. 

Ik ben nu cia 2,5 toch echt wel meer actief met opdrachten ontvangen, het was in het begin. Maar 1 taart per dag of zelfs 1 per week, want ja je moet alles uit testen en decoratie deed ik op het laatste moment wanneer de taart bekleed was.... 

Maar nu maak ik het al van te voren **** Scheelt Tijd ***** Maar ik heb wel eens van 3 tot 5 taart per weekend en heb wel eens gehad dat ik er 8 had.

Na veel oefenen lukt het mij ook echt wel en het is ook echt wel een kwestie van plannen..

.................... Het is een hobby.......... Maar het lijkt onderhand wel een fulltime baan voor mij...............

Ik doe het altijd nog wel met plezier en soms ben ik ook blij om een weekendje niks te doen om bij te komen...

Ik kijk regelmatig op mijn mail of Fb pagina en soms krijg ik dan een berichtje... Dat begint vaak met... 


Goedemorgen Tamara.. ik heb via via jouw pagina ontvangen en ik zou graag meer informatie willen of een plekje reserveren.... 


Ik heb zelf vandaag nog een taart mogen weg brengen naar Zeeland, (60 min rijden) Moest toch mijn dochter weg brengen die woont namelijk nog steeds in Zeeland. Maar ik heb ook nog klanten uit Zeeland en ook uit Zutphen gehad... En voornamelijk de meeste opdrachten komen wel uit mijn eigen omgeving vandaan..


Kan ik dan zeggen, dat ik dan trots mag zijn, dat de meeste klanten elke jaar terug komen of paar keer per jaar een plekje willen reserveren of als ik al hoor.. via via...En ja dan denk ik waarom ik? Maar dan doe ik toch iets goeds..

Volgende week staan er 3 taarten op de planning: Jungle 75 personen, zeemeermin 25 personen en Unicorn 35 personen op de planning. 

Zoveel mooie favorieten van mij, dat ik nooit kan kiezen... Maar ben ik dan echt zo gegroeid en ik wil nog zoveel leren...