Tania Kross


Mezzo-szoprán Tania Kross Curaçao-ban született. Bachelor diplomáját és mesterfokozatát az Utrechti Konzervatóriumból szerezte. Képzése során számos versenyt nyert, többek között az Alapítvány for Young Music Talent Netherlands első díját, a Rosa Ponselle Nemzetközi Vocal Arts Versenyt New Yorkban és a Cristina Deutekom Versenyt.

Végzését követően az amszterdami Opera Studio tagja volt, és a Het Concertgebouw „Rising Star” -t választotta meg. Előadást tartott a Concertgebouw's Small Hallban, és turnézott a világ különböző koncerttermeiben, többek között Párizsban, Salzburgban, Bécsben, Athénban, Birminghamben, Kölnben és a Carnegie Hallban New Yorkban. A rangos BBC Singer of the World Contest 2003 Cardiffban, Tania képviselte a holland.


Tania Kross tesz egy gyors karrier, és kiemelkedik az ő meghajtó és megnyerő személyiség a színpadon. A stuttgarti Staatsoper-ben, a rigai operaházban és a Glyndeborne Fesztiválon örömmel Carmen. Mintegy ő Carmen Glyndeborne által vezetett. Stephan Denève:
„Jó móka találni egy Carmen-t Shirley Bassey hajával, Barbara Windsor alakjával, Tina Turner támaszával és egy go-go táncos freneticizmusával, amelyet a wiggle fizet. Hangja — füstös, de csillogó éllel — jellegzetes, de kulturált is.”
(The Times, 2008).


Taniát más szakaszokban is rendszeresen látták. Például, ő debütált a pénzverde Brüsszelben Tolomeo Giuglio Cesare a G.F.Handel által vezetett. René Jacobs. Aztán visszatért, mint Baba, a török The Rake haladás Igor Sztravinszkij által vezetett. Lawrence Renes. Ő volt a felelős a szerepe Bersi Andrea Chenier U. Giordano alatt a Bregenzer Festspiele által vezetett. Ulf Schirmer. A hannoveri és hamburgi Staatsoperben Rosinát énekelte az Il Barbiere di Sivigliában G.Rossini, Jancsi Hansel und Juliska E.Humperdinck, Sesto Giuglio Cesare és Cherubino Le Nozse di Figaro W.A. Mozart.


Tania Kross rendszeresen szerepelt a holland opera színpadokon . A Holland Reisoperában debütált Verdi La Traviata-ban, és énekelte Suzuki szerepét a Madama Butterfly és Baba, a Török Baba a Rake fejlődésében I. Sztravinszkij. A Nemzeti Operában Lola néven hallották Cavalleria Rusticana-ban. Carlo Rizzi, Messagiera, Melanto és Fortuna a Monteverdi Cycle és Mahler, Queen és Sheherazade Marco Polo Tan Dun.Az amszterdami Concertgebouw-i szombati matinéján Tania Kross debütált Richard Strauss „Daphne” -ben, Edo de Waart vezette. A Royal Concertgebouw-ban debütált Anton Bruckner harmadik „misével”, melyet Philippe Herreweghe vezetett. Emellett énekelt a gálakoncerten a Királyi Concertgebouw Zenekar 120. évfordulója alkalmából a Királyi Concertgebouw Zenekar vezényelte. Mariss Jansons.


Tania olyan rendezőkkel dolgozott együtt, mint David McVicar, Pierre Audi, Ursel és Karl-Ernst Herrmann, Robert Lepage és Keith Warner. Már van egy sor CD-je a nevén. Például az első CD, a „Corazon”, elnyerte az Edison Music Prize. Nemrég készített egy gyermekCD-t a Concertgebouw által megrendelt „Énekelj velünk” oktatási programra. Legújabb CD-jén a „Krossover-Opera megújult” Tania pop zeneszerzők, mint Huub van der Lubbe, Spinvis és Ruben Hein kihívták őt, hogy írjon új operaáriákat, mindezt Bob Zimmerman intézkedéseivel. Tania is hallható a zene a film „Holland Nature in the Delta” együtt a Metropole Orchestra.A karrierje mellett Tania elkötelezett a különböző ifjúsági, kulturális és oktatási szervezetek iránt is. Ő a Het Leerorkest nagykövete, és évente gyűjt eszközöket egy nemzeti akcióban a műszerraktár számára. Emellett az Opera és Oratórium Királyi Szövetségének nagyköveteként arra törekszik, hogy a klasszikus zenét a lehető legközelebb hozza az (új) közönséghez. Nagy álma producereként, Katibu di Shon/Sslave és Meester, az első papiament-nyelvű opera (libretto Carel de Haseth, zene Randal Corsen), amely 2013 májusában került bemutatásra Amszterdamban.


Az elmúlt években saját színházi műsorait, a „Theaterbureau de Men-t” produkálja, többek között Bachtól Beyoncéig. Mozartból Madonnába. És 'Tania Kross Carmen.„Ezek az előadások mind szolgált több mint 40 város. És többnyire elkelt.

#Biografie
#Taniakross

15 comments