70.000 views en de angst voor succes.


Oh mijn god, mijn post gaat viral! Razendsnel verspreidt mijn post ,“Welke cover zou jij kiezen’”, zich over het internet. Maar hoe harder de teller gaat lopen des te meer neemt de spanning in mijn lijf toe. Meer dan 70.000 mensen zien de post en honderden geven hun reactie, mening of goedbedoelde adviezen. Dit succes is de natte droom van elke marketeer maar ik moet moeite doen om bij mezelf te blijven. Ik voel angst, dezelfde angst die ik ook zo nu en dan voel bij het uitgeven van mijn boek. Ik bedoel, dit is dus met je kop boven het maaiveld. ‘Hoe hard wordt mijn hoofd er straks afgehakt?’ denk ik, als de paniek weer even de overhand krijgt.

Ik schreef van de week nog een blog over je hart volgen, over hoe fijn het zou zijn als iedereen zichzelf zou durven laten zien. Maar ja, dan moet je wel door je eigen angsten heen breken. Ik heb een paar maanden geleden zelfs nog overwogen om het hele boek dan maar niet uit te geven. Het is weliswaar in roman vorm geschreven maar wel gebaseerd op een daadwerkelijk gebeurd verhaal, mijn verhaal! Met alles erop en eraan. Is dat nou wel nodig om te delen? Wie ben ik om een boek te schrijven? Wat haal ik me op de hals, ik zit hier toch lekker op mijn berg in Spanje.

Maar dan haal ik even diep adem, probeer ik mijn rust te bewaren, loop ik die berg nog even een paar keer op en af en ga ik weer verder. Want ja hoeveel angst en spanning ook, ik weet onbewust allang dat dit boek er gaat komen maar bovenal dat ik iemand ben die heel erg graag verhalen vertelt en dat het dus echt tijd is om dat gewoon met heel veel plezier te gaan doen.

Bij deze ;-)