Ik dacht dat ik gek geworden was, alsof de wereld zit te wachten op iemand die stipjes maakt?!

Ik dacht dat ik gek geworden was, alsof de wereld zit te wachten op iemand die stipjes maakt?!


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

“Sorry Stuart, maar dacht je nou echt dat toen ik ontdekte dat ik abstract dot art wilde maken, ik ervan overtuigd was dat ik daar geld mee kon verdienen? Man, ik dacht dat ik gek geworden was, alsof de wereld zit te wachten op iemand die stipjes zet?!” …….

(fragment uit “Failliet, mooier wordt het niet.”)

Ik schilderde al jaren en als ik eenmaal bezig was met verf op een canvas leek het wel of ik tot leven kwam. Niet dat ik daar iets mee deed, nee kom zeg, dat schilderen was een leuke hobby. Maar hoe meer ik de ruimte gaf aan dat wat ik zo graag deed, des te meer werd dat vuur aangewakkerd. Ik voelde heel duidelijk; als ik er nu voor ga is er geen weg meer terug. Dan wil ik nooit meer naar kantoor…..

Maar het verlangen werd groter dan de angst, steeds vaker pakte ik de verfkwast. Zo ook een weekend waarin ik de ‘dot’ techniek van een Australische kunstenares voorbij zag komen. En op het moment dat ik die eerste ‘dot’ op canvas zette, wist ik: “Dit kom ik doen”. Het was zo helder als een glas water. Kippenvel op mijn armen, ik voelde een intens geluk! En daarna grote angst. Stippen? Dit is wat ik kom doen? Alsof de wereld zit te wachten op iemand die stipjes zet?!

Durf jij al je zogenaamde zekerheden, alles wat je kent op te geven voor iets waar je geen idee van hebt hoe het eruit gaat zien? Zonder enige idee hoe je er je inkomsten mee gaat verdienen en of je er goed in gaat zijn? Puur en alleen omdat het zo goed voelt, zo echt?

Zeker als je al wat jaren hebt gewerkt, een carrière hebt opgebouwd, jezelf een soort van hebt bewezen en wat geld op de bank hebt wordt het lastig. Je hebt namelijk iets te verliezen…. Je geld, je huis of die baan wordt je ‘gouden kooi’. Het was voor mij niet anders. Als interim marketing manager verdiende ik een godsvermogen, ik werd enorm gewaardeerd, de mensen om me heen vonden dat ik goed bezig was, I was living the dream. Nou ja de ‘dream’ waar de buitenwereld heel positief op reageerde dan. Niet mijn droom….

Het vrije leven, een leven zonder zorgen, waarin je onbekommerd je hart kunt volgen en doet waar je zelf het meest gelukkig van wordt. Dat droomleven, dacht ik altijd, is alleen maar haalbaar als je heel veel geld hebt. Daarom startte ik mijn onderneming en werkte ik dag en nacht om dat te realiseren. Nooit had ik verwacht, dat juist op het moment dat ik alles verloor en werkelijk geen euro meer op zak had, ik eindelijk de vrijheid zou voelen waar ik altijd zo naar verlangde. Dat ik een leven kon creëren waar ik altijd van droomde. Ik had namelijk letterlijk niets meer te verliezen…

www.faillietmooierwordthetniet.nl
Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (7 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Dapper en mooi dat je je weg gevonden hebt.
| 17:48 |
Dotpainting prachtig om te doen ! Leuk!!!!
| 11:43 |
dotjes om gek van te worden
| 21:08 |
Die schuifbalk onderaan zag ik nog nooit eerder.... dacht eerst dat er tekst ontbrak in de eerste twee regels.
| 19:16 |
Ik denk dat ik raar 'geknipt en geplakt' heb.....;-)
| 12:11 |
Geen idee, maar tot nog toe is dit het enige artikel waarbij ik het ooit aantrof hihi. Geeft niks hoor :)
Je stipjes vind ik heel mooi!
| 12:50 |
Gedeeld voor je.
| 07:30 |
Dappere beslissing en ik geloof volledig dat je vrijer bent zonder financiële rijkdom.
| 20:41 |
En dat is het leven van `n kunstenaar, Als je niks meer hebt, dan kun je alleen nog maar beter gaan. dus dat is ook een goede instelling. Je hebt dan ook het allerbelangrijkste wat je kunt hebben en dat is je vrijheid en onafhankelijkheid. Geluk en tevredenheid is niet te koop.
| 14:48 |
Hi Rudi, helemaal mee eens, trouw zijn aan jezelf, je hart volgen maakt het meest gelukkig en is helemaal gratis ;-)
| 15:45 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen