nieuw schilderij CIRCLE OF LOVE


Gisteren tijdens het schilderen kwam het binnen: het zijn Circles of Love! Ik bedoel, ik ben echt verliefd op die dots, ik geniet intens van het creëren, voel een enorme blijdschap dat ik dit mag doen. Er zit zoveel liefde in deze doeken. Meestal als ik een nieuw kunstwerk maak tune ik in op een gevoel en heel vaak gaat dat over liefde. Over iets dat mij raakt, dat mijn hart opent, iets waardoor ik intens dankbaar ben voor het leven. Dat gevoel kan ik bijna niet onder woorden brengen. Maar ik kan het wel vertalen in kleur, vormen, beweging. Dat is hoe deze schilderijen ontstaan, die ik dus vanaf nu Circles of Love noem.

Dit specifieke schilderij, de eerste officiële Circle of Love gaat voor mij over geborgenheid en warmte. Liefde die je als een dikke deken over je heen kan trekken.

MATERIAAL EN TECHNIEK

Ik schilderde dit kunstwerk met de mij zo geliefde ‘dot’ techniek waarbij ik mijn eigen mix van acrylverf en gloss medium toepas. Ik bedenk van te voren geen design, ik zet de cirkel op het canvas, stem me af op het gevoel van liefde en laat me leiden door wat er gecreëerd wil worden. De achtergrond van het doek is gemaakt met een donker paarse acryl verf gemixed met wat aarde van de olijfberg waar ik woon.

Dit schilderij is 100 x 80 cm groot. Voor mijn kunstwerken gebruik ik altijd een hoogwaardige kwaliteit acryl verf en canvas. Ik heb de zijkanten ook geverfd dus je kunt dit doek zonder lijst ophangen. Het doek is afgewerkt met een beschermende vernis laag.

Voor meer detailfoto’s: http://tessasmits.com/painting/circle-of-love/