Wow! Staat mijn boek in de top 10?


Mijn lieve vriendin Shinta weet hoe ze me een topdag bezorgt en stuurde me deze geniale foto. Maar voordat je nu in draf naar de boekhandel gaat..... ;-) deze foto is door Shinta in scene gezet..... mijn boek is namelijk niet te koop via de boekhandel.... Hoe kan dat nou?

Laat ik even voorop stellen, ik draag de boekhandel een warm hart toe, ik (fervent boekenlezer) kocht mijn boeken daar heel vaak. Maar als je zelf je boek uit gaat geven kom je voor een aantal keuzes te staan zoals: bied ik mijn boek te koop aan bij de boekhandel. Vond ik natuurlijk helemaal te gek. Ja! Mijn boek in een boekhandel. Maar na wat uitpluiswerk was mijn enthousiasme al snel getemperd. Ik geef mijn boek met POD uit (het boek wordt na verkoop snachts gedrukt, geen voorraad en hoge investering dus, ideaal als je zelf wilt uitgeven en niet zoveel geld hebt). Maar dat is minder aantrekkelijk voor de boekhandel, ze kunnen het dan namelijk niet retourneren als ze het niet verkocht hebben (iets dat ze gewend zijn). Ten tweede en die was voor mij doorslaggevend. Als je je boek aanmeldt bij het CB (centraal boekhuis) zodat hij door boekhandels bestelt kan worden, dan MOET je je boek ook bij bol.com aanbieden. Hartstikke mooi toch Tessa? Nou nee, want bol.com heeft besloten dat zij twee keer zoveel inkoopmarge mogen. Met andere woorden ik mag van bol.com dan nog een schamele 2 euro aan mijn boek overhouden. Nou dat voelde even een partij niet goed. Daar zit iemand voor mijn gevoel gewoon misbruik te maken van zijn monopoly positie. Dus ik volg mijn gevoel, dan maar niet bij Bol.com, en dus automatisch ook niet bij de boekhandel. Dan gaat de verkoop maar wat langzamer en verschijn ik waarschijnlijk nooit in zo'n top 10. Maar zo blijf ik wel trouw aan mezelf. 😊

Je kunt daarom mijn boek dus alleen bestellen via boekenbestellen.nl