Een kinderboek in de maak - deel 1


Mijn eerste kinderboek

In mijn verleden ben ik veel gepest wat ontzettend veel impact heeft gehad op mijn leven, onder andere op mijn zelfvertrouwen en daardoor de keuzes die ik maakte. Doordat ik veel gepest werd, was ik sneller onzeker. Bij alles wat ik deed, ging er steeds dat nare stemmetje door mijn hoofd dat zich dan afvroeg; ‘Kan je dat wel?, Ben je daar wel goed genoeg voor?’. Ik voelde me hierdoor anders dan vele anderen en toch wilde ik tegelijkertijd ergens bij horen, alleen waarbij wist ik nooit goed.

Toen ik uiteindelijk in de kinderopvang ging werken, vertelde ik vaak verhalen. Ik vertelde deze zo uit mijn hoofd. De kinderen genoten hier zichtbaar van. Gek genoeg waren de meeste verhalen voor mij helend. Ergens gingen deze over mij, mijn verleden en dat wat ik had meegemaakt. De verhalen die ik vertelde zorgde ervoor dat de pijn die ik geleden had minder werd.

Ik besloot daarom om één van mijn verhalen uit te schrijven. Het verhaal dat de kinderen het meeste aansprak. Keuteltje genaamd. Dit verhaal heeft ruim tien jaar lang in mijn hoofd gezeten. Het  gaat ergens over mijn eigen pestverleden. Met dit verhaal wil ik de boodschap overbrengen dat het niet erg is om anders dan anderen te zijn. Je bent gewoon wie je bent en daar moet je vooral trots op zijn. Het is het meest mooie als ook anderen jouw ware ik kunnen zien. En juist dat is vaak het moeilijkste, geaccepteerd worden door je omgeving. Het is zoveel makkelijker om jezelf aan te passen aan, in plaats van jezelf te blijven.

Nu het verhaal uitgeschreven is en een illustrator is gevonden, zal er een spannende tijd aanbreken voor Keuteltje. Door de illustraties gaat het verhaal echt tot leven komen. 

Een eerste illustratie is al klaar en deze wil ik dan ook graag met jullie delen.  De illustraties voor Keuteltje zullen worden gemaakt door Karien Kupers van Lieverdeliefste - Illustratie.

Ik ben zeer benieuwd wat jullie ervan vinden?Laat het vooral weten in een reactie.

 

Maar waar gaat Keuteltje eigenlijk over?

Nu jullie weten waarom ik een kinderboek geschreven heb en ook weten dat de eerste illustraties in de maak zijn, kan ik me voorstellen dat jullie ook graag willen weten waar Keuteltje nu eigenlijk over gaat? Nou, vooruit dan maar ... ... ...

Keuteltje wordt geboren op de boerderij en weet al meteen dat hij zich anders voelt. Keuteltje ruikt niet lekker, maar heeft de wens om bij de bloemetjes te gaan wonen. De bloemetjes ruiken zo lekker en hebben bovendien van die prachtige kleuren. Door zijn geur willen de bloemetjes niet dat Keuteltje bij hen komt wonen. Keuteltje besluit daarom om weg te lopen van de boerderij om zijn wens in vervulling te laten gaan. Zal Keuteltje ooit bij de bloemetjes kunnen wonen? Zal de wens van Keuteltje vervuld kunnen worden?

 

Weten hoe het verder gaat met Keuteltje? 

Wil jij op de hoogte blijven  van de  ontwikkelingen rondom  dit kinderboek? Like dan de Facebookpagina Boek: Keuteltje voelt zich anders.

En wist je dat je kan doneren om mee te helpen om het boek te laten drukken? Ik zou je zeer dankbaar zijn wanneer je doneert.   https://nl.dreamordonate.com/dromen/kinderboek-keuteltje/