×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Ditisveer! op koolhydraat arm dieet - struggles

Ditisveer! op koolhydraat arm dieet - strugglesDag lieve lezers. Ik moet eerlijk toegeven dat het de afgelopen anderhalve week best zwaar was, als ik het vergelijk met de 6 weken daarvoor. Elke keer wanneer ik ongesteld word kom ik weer een halve tot een hele kilo aan, wat mij uiteraard enorm frustreert. Ook had ik vorige week 2 etentjes, wat het allemaal niet makkelijker maakte. Ik had voor allebei de etentjes met mezelf afspraken gemaakt over wat ik wel en niet mocht. Bij het eerste etentje had ik bij de hoofdgerechten besloten gewoon zo koolhydraat arm mogelijk te eten, en dan wel lekker een toetje te nemen. ( die een dikke 9 waard was overigens). Bij het tweede etentje wilde ik wel helemaal koolhydraat arm proberen te eten, maar dit resulteerde er vooral in dat ik heel veel ging eten van de dingen die ik "mocht", dus dat schoot eigenlijk helemaal niet op. Hierdoor was ik de week erna dus ook helemaal niks afgevallen. Dit frustreerde me natuurlijk nog meer. Daarom ben ik er vanaf afgelopen maandag weer extra hard tegenaan gegaan. Ik heb wat nieuwe producten gezocht zodat ik wat meer kon variëren. Hieronder vind je een van de recepten waar ik een nieuw product in heb verwerkt, namelijk de courgette spaghetti. Deze kun je kopen bij de Émte en de Albert Heijn.Sporten

Ook heb ik deze week 2 keer gesport en ik ben van plan dat vol te houden. Mijn plan is om elke woensdag een half uur op de crosstrainer te gaan, en elke vrijdag een uur te zwemmen. Dat laatste is ook iets wat ik erg leuk vind. Helaas kost het zwemmen wel elke week geld, terwijl ik de crosstrainer gewoon hier thuis heb staan. Toch wil ik graag blijven zwemmen dus dan moet ik dat er maar voor over hebben. Ik ga het zwemmen wel een beetje proberen op te bouwen, bijvoorbeeld door iedere week 2 baantjes meer te trekken dan de week ervoor. Het lijkt me namelijk fijn om te merken dat mijn conditie en mijn spieren ook steeds beter worden en ik dus sneller word. 


De diëtist

Als extra ondersteuning heb ik ook besloten om een diëtist te raadplegen. Dit vooral om met iemand te kunnen sparren over alles wat moeilijk is of waar ik vragen over heb. Ik heb vandaag de intake gehad en vond het erg prettig. Zij gaf me eigenlijk aan dat de basis van mijn voedingspatroon al best wel goed was, zoals ik het de afgelopen weken heb gedaan. Ze zij zelfs dat ik best wat meer tussendoortjes mocht nemen op vaste tijden, bijvoorbeeld om 11 uur en om 3 uur elke dag. Dit mocht dan fruit zijn, maar ook een gekookt eitje, een stukje worst of kaas, snackgroente, een handje ongezouten noten ( niet vaker dan 3 keer per week) of zelfs zo af en toe een blokje pure chocolade! Ook heeft ze wat misverstanden de wereld uit geholpen. "Ja" peulvruchten bevatten koolhydraten, maar moet je ze daarom mijden? "nee" Je kan best zo nu en dan bonen of peultjes eten. Ook melk mag je best drinken, en dan het beste volle melk, want daar zitten de meeste eiwitten en mineralen in. Ook had ze nog wat andere tips maar ze vertelde me vooral dat de variatie heel belangrijk was zodat je alle nodige voedingsstoffen binnenkrijgt. Ook een fruit mocht ik meer variëren. Niet altijd het fruit nemen met de minste calorieën. Neem ook maar gewoon een keer een banaan, dat geeft niks. Als laatste zij ze nog dat ik ook moest zorgen dat ik genoeg drink. Minstens anderhalve liter overdag. Dit moet ik dus wel goed in de gaten houden. Over 2 weken heb ik weer een afspraak. Ik zal ook dan weer wat tips voor jullie meenemen.


Het is me deze week toch gelukt om weer een halve kilo kwijt te raken. Ik zit nu dus op -5,5 kilo! Slow en steady zeggen we maar. Ook is het eigenlijk beter om niet van een dieet te spreken, maar van een verandering van leefstijl. Dit geeft namelijk aan dat het iets blijvend is en een dieet klinkt toch heel tijdelijk. Ik hoop echt dat het me gaat lukken om mijn leefstijl te veranderen en mijn lijf gezond te krijgen. Ik geef jullie over anderhalve week á twee weken een nieuwe update. In de tussentijd moeten jullie het doen met alle lekkere recepten die ik plaats.


Had je mijn vorige blog gemist? Die vind je hieronder.
Max Trans LGBTQ
Tuurlijk is het soms moeilijk om het vol te houden, zeker met uit eten gaan in restaurants en een menstruatie onderweg... Hier voel je je altijd wat zwaarder van en komt ook wat sneller weer aan (dat is vrij natuurlijk en weinig aan te doen helaas, niets zelfs, dat ik weet)... Maar dat geeft niet zolang je zelf weer je motivatie weet te vinden om het weer terug op te pakken daarna. (ik weet hoe lastig dit is). Ik ben zelf nog geld opzij aan het zetten om zo'n groentenpasta-machine aan te schaffen, zodat ik van wortels/courgette etc 'pasta'' kan draaien, dit lijkt mij nog beter dan kant en klaar kopen (evenals zelf deegpasta maken, beter is dan de kant en klare supermarkt'zooi')... Sporten: zelf ga ik ook graag zwemmen, de 24e gaan mn moeder en ik kijken bij de Open Dag bij het zwembad hier en ik ga een lesje meedraaien, als dat leuk is, ga ik me terplekke aanmelden voor hun septemberactie (rest vh jaar, helft van de normale abonnemenstprijs). Bij hun kun je dan recreatief zwemmen EN gratis zwemsporten meedoen (Aquajogging, Aquazumba, AquaCycling & AquaRobics), zo vaak als je wilt. Dus dat lijkt mij wel wat. mijn moeder gaat dan ''dobberen'' dat is voor haar zwemmen xD Thuis doe ik verder nog aan Yoga, via een DVD programma, omdat je hiermee & je spieren strekt & op je ademhaling let, vind ik dit heel fijn om te doen... Op Youtube volg ik: The Fitness Marshall... Hij maakt ''totale'' workouts op gewone popmuziek en dit vind ik daarnaast erg leuk om te doen! (Wat ik doe is ik start met dvd1 voor yoga mijn workout op, maak mijn spieren los en warm... Doe dan zo'n 5 nummers van The Fitness Marshall... en pak dan de andere yoga DVD om mijn spieren af te koelen zegmaar... Dit voelt echt heerlijk! Zelf gebruik ik ook alleen volle melk (en andere volle zuivel), voor in mijn koffie of om mee te koken... Bijv net... ik gooi een hoop rauwe groenten in mijn wok, voornamelijk broccoli of bloemkool, met wortelen (ui, prei, paprika, knoflook en tomaat gooi ik er iets later bij) en daar gaat een scheutje volle melk bij, zodat de broccoli/bloemkool/wortels wel lekker gaar kunnen worden en niet nog te hard blijven, daarnaast smaakt het er heerlijk bij! Vandaag dus vegatarisch, maar kan ook met kip/varkens of rundvlees als je wilt (dit braad je dan eerst, haal je er even uit als het klaar is en dan doe je het broccoli stukje, als je de rest erbij gooit kun je het vlees er evt ook weer doorheen roeren) of zelf met ''vegatarisch vlees'' is het erg lekker! (voorheen deed ik hier rijst bij, maar zonder is ook heeerlijk!) oh! en gemberthee en ik dacht ook venkel, zijn goede stoffen om toe te voegen! (drink het zelf echter wel met honing erin voor de smaak)
15-09-2017 21:22
15-09-2017 21:22 • 1 reactie • Reageer
Ditisveer
Wauw, jij bent ook goed bezig lees ik al! volhouden! En bedankt voor alle goede tips. ga ik zeker gebruik van maken.
16-09-2017 09:12
16-09-2017 09:12 • 1 reactie • Reageer
moedertje
Hartstikke goed bezig vrouwtje , trots op jou !
15-09-2017 21:03
15-09-2017 21:03 • Reageer
LivingThaGoodLife
Succes met alles, zo te zien ben je in elk geval vastberaden het roer om gooien, dus respect gaat je vast lukken!
15-09-2017 16:43
15-09-2017 16:43 • 1 reactie • Reageer
Ditisveer
Dat ben ik zeker! dankjewel :D
15-09-2017 16:47
15-09-2017 16:47 • Reageer