Ditisveer! op koolhydraatarm dieet ( -5 Kilo!!) | Ditisveer

Ditisveer! op koolhydraatarm dieet ( -5 Kilo!!)


Ongeveer 6 weken geleden ben ik gestart met een koolhydraat arm dieet. In deze blog ga ik jullie uitleggen wat dit voor mij inhoud, wat wel en niet slim is om te eten als je weinig koolhydraten binnen wil krijgen, mijn progressie tot nu toe en wat tips en tricks. Dit is mijn eerste blog over dit onderwerp maar ik ben van plan om jullie op de hoogte te houden over de vorderingen. Ik houd me niet vast aan een voorgeschreven dieet, maar probeer binnen een schema vooral heel veel te variëren.


Het eerste wat ik jullie graag mee wil geven is dat diëten leuk moet blijven. ( hoe dan vraag je je af). Richt je op alles wat je wel kan eten en niet op alles wat je beter niet kunt eten. Op deze manier zie je in dat je nog heel veel lekkere dingen wel mag eten. Een andere tip is om 1 product te kiezen als "cheat". Het moet namelijk wel leuk blijven. Ik heb voor mezelf de ice-coffee van de starbucks gekozen als cheat. Hier zitten 9,2 gram koolhydraten in per 100 ML. Dit is dus het enige wat ik mezelf toesta om af en toe te nemen als ik echt een rotdag heb gehad of een onwijze suiker craving heb.


Ik heb hieronder een lijstje met allemaal lekkere dingen die weinig tot geen koolhydraten bevatten:


Vlees (ongemarineerd)

Vis ( ongemarineerd)

de meeste groentes ( bonen en peultjes bevatten wel koolhydraten maar je hoeft ze niet compleet te mijden)

kaas

eieren

schaaldieren

fruit ( bevat wel koolhydraten maar ook heel veel stoffen die je wel nodig hebt).

Zuivelproducten zoals melk/yoghurt/creme fraiche/ room

soyayoghurt

rivella

Koffie

thee

Er zijn zeker nog meer dingen die je mag maar dit gebruik ik als basis voor mijn dieet.


Ik heb tot nu toe heel veel baat bij dit dieet en kan het goed volhouden. Toch is dit voor iedereen anders. Ga dus vooral opzoek naar het gene dat voor jou werkt. Je doet het voor jezelf en het hoeft echt absoluut geen straf te zijn. Ik ben tot nu toe 5 kilo kwijt geraakt in ongeveer 6 weken. Ik merk dat ik veel meer energie heb en dat ik ook constant met een trotse smile rondloop.


Ik houd jullie graag op de hoogte. Ook zal ik wat lekkere koolhydraat arme recepten met jullie delen en laten weten welke producten ik gebruik waar weinig koolhydraten inzitten.Het eerste product dat ik absoluut even wil tippen is de soya yoghurt van alpro met kokos smaak. Echt heerlijk en heel weinig koolhydraten. Vooral voor de mensen die gewone yoghurt te zuur vinden is dit een goede oplossing!Ik hoop dat er mensen zijn die hier iets aan hebben. Laat het vooral weten in de reacties als je er iets aan hebt gehad, of als je zelf ook op dieet bent en misschien nog lekkere tips hebt om koolhydraat arm te eten.  Ook plaats ik hieronder nog een link van een website waar een uitgebreidere omschrijving staat van koolhydraat arm en rijk voedsel.


https://www.slankmetlinda.nl/eten-zonder-koolhydraten/


Share
Share and get paid.