Reading challenge 2019


 

Voor het nieuwe jaar heb ik mezelf een reading challenge gegeven. Ik wil aankomend jaar 100 boeken lezen. Dit heb ik ingevoerd in de app van Hebban. Voor de mensen die niet weten wat dat is? Dat kun je teruglezen in onderstaande link.

 
 

Ook heb ik de boeken die ik wil gaan lezen al grotendeels uitgezocht. Ik heb inmiddels een to read lijst van 155 boeken, maar daar zitten ook boeken tussen die ik niet in mijn bezit heb en ook niet snel zal kopen aangezien ze nog al duur zijn. Ik begin dus met de boeken die ik wel in mijn bezit heb, of makkelijk kan lenen bij de bibliotheek. Ik heb de afgelopen jaren aardig wat bij elkaar gespaard via rommelmarkten en kringlopen dus ik kan voorlopig zeker nog vooruit. De eerste 10 boeken van het volgende jaar heb ik alvast uitgezocht en klaargelegd. dat zijn de volgende geworden.

 

1. Simon VS de verwachtingen van de rest van de wereld. ( Becky albertalli).Dit boek heb ik gekocht van de boekenbon die ik als kerspakket had gekregen.

2. Ik reis alleen.( Samuel Bjork)  Dit boek was mij aangeraden door een vriendin en heb ik vervolgens ergens op een rommelmarkt op de kop getikt.

3. de zeven zussen. (Lucinda Riley) Hier hoor ik ook veel goeds over, dus heb deze ook van de boekenbon besteld.

4. Het meisje in het ijs. (Robert Bryndza)  Deze heb ik bij de kringloopwinkel gevonden. De titel en kaft spraken me aan dus heb ik hem meegenomen.

5. De man die zijn schaduw zocht.Millenium 5 (David Lagercrantz). Deze heb ik op de koningsdagmarkt gekocht. Ben fan van deze serie en wil graag weten hoe het verder loopt, ookal hebben de boeken nu een andere schrijver.

6. In het water. ( Paula Hawkins). Ik vond haar eerste boek erg goed dus wil het tweede ook graag lezen. Weet niet meer waar ik het boek vandaan heb, waarschijnlijk rommelmarkt of kringloopwinkel.

7. Ik ben pelgrim. ( Terry Hayes) ook deze komt waarschijnlijk van de kringloop of rommelmarkt. Heb hier positieve verhalen over gehoord, maar steeds uitgesteld omdat het echt een flinke pil is.

8. Gebroken ( B.A Paris)  Het eerste boek vond ik fantastisch. Ben dus heel benieuwd naar het vervolg.

9. Breng me terug. (B.A Paris) hiervoor geld hetzelfde als bovenstaande.

10. De doodsvogel ( Samuel Bjorck) dit is dezelfde schrijver als ik reis alleen. Als ik die leuk blijk te vinden kan ik dus meteen door met het vervolg. Mocht ik het niks vinden dan kies ik een ander boek als eerste boek.

 

Om mijn challenge te halen moet ik ongeveer 2 boeken per week lezen, dus zeg ongeveer 9 boeken per maand. Daarom zijn deze 10 boeken mijn doel voor de maand Januari. Het is namelijk lekker om aan het begin van je challenge een beetje voor te lopen op schema. Ik zal aan het einde van de maand laten weten of het gelukt is met deze 10 boeken, en ook mijn 10 boeken voor februari op een rijtje zetten.

 

Boekentips zijn natuurlijk ook altijd welkom. Ik lees het liefst Thrillers/detectives, fantasy, en boeken die geschreven zijn vanuit het oogpunt van een bijzonder persoon ( denk bijvoorbeeld aan het rosieproject, wat fictief is, maar ook lama for life van Tijl Beckand of marc marie in stukjes, van Marc Marie Huijbrechts.