reading challenge 2019#3


 

Voor het nieuwe jaar heb ik mezelf een reading challenge gegeven. Ik wil aankomend jaar 100 boeken lezen. Dit heb ik ingevoerd in de app van Hebban. Voor de mensen die niet weten wat dat is? Dat kun je teruglezen in onderstaande link.

 
 

inmiddels is het alweer maart. Tijd om een update te geven van mijn Reading challenge. Hieronder heb ik de update van februari toegevoegd. Ook kan je hieronder zien welke boeken ik deze maand gelezen heb. Helaas waren het er niet zo veel als ik wilde. Degene die ik heb gelezen zijn groen gemarkeerd. Ook heb ik 2 boeken gelezen die niet in de lijst stonden maar die ik in de bieb tegenkwam of in de kringloop het gekocht. Dit gaat om de boeken:


1. Suicide notes - Michael thomas ford

Dit boek zag ik bij de bieb staan en leek me wel interessant. Het deed me een beetje denken aan PAAZ ( een boek over een vrouw met een depressie die op de psychische afdeling wordt opgenomen omdat ze zelfmoord wilde plegen. ) maar dan voor jongeren, over een jongen van 15. Het wordt vooral ook met humor omschreven wat er allemaal gebeurt.

2. Ik haal je op, ik neem je mee- Niccolo Amanniti

Dit boek kwam ik tegen bij de kringloop en heb ik gekocht omdat de recensies erg goed waren.

 

De 10 boeken voor februari:

1. De man die zijn schaduw zocht.Millenium 5 (David Lagercrantz). Deze heb ik op de koningsdagmarkt gekocht. Ben fan van deze serie en wil graag weten hoe het verder loopt, ookal hebben de boeken nu een andere schrijver.
2. Ik reis alleen.( Samuel Bjork).  Dit boek was mij aangeraden door een vriendin en heb ik vervolgens ergens op een rommelmarkt op de kop getikt.

3. Storm. (lucinda Riley). Dit is het vervolg op de zeven zussen. Aangezien ik daar zo van genoten heb wil ik deze serie graag verder lezen.

4. Het meisje in het ijs. (Robert Bryndza)  Deze heb ik bij de kringloopwinkel gevonden. De titel en kaft spraken me aan dus heb ik hem meegenomen.

5. De eigenzinnigheden van Leah Burke ( Becky Albertalli). Dit is het vervolg op Simon VS de verwachtingen van de rest van de wereld.

6. In het water. ( Paula Hawkins). Ik vond haar eerste boek erg goed dus wil het tweede ook graag lezen. Weet niet meer waar ik het boek vandaan heb, waarschijnlijk rommelmarkt of kringloopwinkel.

7. Ik ben pelgrim. ( Terry Hayes) ook deze komt waarschijnlijk van de kringloop of rommelmarkt. Heb hier positieve verhalen over gehoord, maar steeds uitgesteld omdat het echt een flinke pil is.

8. De laatste meisjes. (Riley Sager).

Dit is een thriller uit 2017 waar ik erg benieuwd naar ben.

9. Schaduw. (Lucinda Riley). Dit is het derde deel in de serie van de zeven zussen.

10. De doodsvogel ( Samuel Bjorck)

dit is door dezelfde schrijver geschreven  als "ik reis alleen". Als ik die leuk blijk te vinden kan ik dus meteen door met het vervolg. Mocht ik het niks vinden dan kies ik een ander boek als laatste boek.

 
Mijn 10 boeken voor maart:
1. Het grote misschien (John Green)

Dit boek komt van de bieb en heeft dezelfde schrijver als "the fault in our stars" en "papertowns" die beide verfilmd zijn. Daarom leek het me een leuk boek.

2. Ik geef je de zon  (Jandy Nelson)

Deze kwam ik tegen op Hebban en leek me wel leuk.

3. Schaduw. ( Lucinda Riley)

dit is het derde deel van de serie de zeven zussen.

4. over the edge. ( Helen Vreeswijk en Dirk Bracke)

Dit boek kwam ik tegen in de kringloopwinkel en heb ik meegenomen.

5. Kom hier dat ik u kus ( Griet op de Beeck)

dit boek heb ik bij de bieb meegenomen. Deze schrijfster was vorige week te gast in het programma dreamschool en daarom wilde ik graag wat van haar lezen.

6. naamloos ( Pepijn Lanen)

Ook deze zag ik bij de bieb staan en wilde ik graag lezen.

7.Ik reis alleen.( Samuel Bjork).  Dit boek was mij aangeraden door een vriendin en heb ik vervolgens ergens op een rommelmarkt op de kop getikt.

8. De laatste meisjes. (Riley Sager).

Dit is een thriller uit 2017 waar ik erg benieuwd naar ben.

9.Het meisje in het ijs. (Robert Bryndza)  Deze heb ik bij de kringloopwinkel gevonden. De titel en kaft spraken me aan dus heb ik hem meegenomen.

10.In het water. ( Paula Hawkins). Ik vond haar eerste boek erg goed dus wil het tweede ook graag lezen. Weet niet meer waar ik het boek vandaan heb, waarschijnlijk rommelmarkt of kringloopwinkel.


 

ik zit voorlopig in totaal dus op het lezen van 10 boeken. Dat wil zeggen dat ik er een aantal achter lig. Ik moet er eigenlijk ongeveer 8 per maand lezen om aan het eind van het jaar op 100 te komen. Ik zit nu op 5 per maand. Dat wil zeggen dat ik 6 boeken achterloop. Dit moet ik dus ergens in zien te halen, maar we zijn pas bij de derde maand dus ik heb nog genoeg tijd om bij te komen en gelukkig nog genoeg boeken die ik wil lezen.