Ditisveer op koolhydraatarm dieet- school is weer begonnen.  | Ditisveer

Ditisveer op koolhydraatarm dieet- school is weer begonnen.

Ik zit nu in de zevende week van mijn koolhydraat arm dieet. De eerste zes weken had ik vakantie dus had ik alle tijd om te koken, groentes te snijden, boodschappen te doen etc. Nu ik weer naar school moet blijkt dat wel anders te zijn. Ik moet van te voren nadenken wat ik de hele dag ga eten, want ik moet het meenemen. Ook neem je niet alles even makkelijk mee in je tas, zeker niet als het buiten redelijk warm is. Zo at ik thuis namelijk veel kip en kaas, maar dit zijn producten die problemen kunnen opleveren als ze te warm worden en je ze lang moet bewaren. Wel kan je fruit en groente natuurlijk makkelijk meenemen maar dat is voor mij geen complete maaltijd. Ook nemen al die bakjes zoveel ruimte in beslag in je tas. Een bakje voor je crackers, een bakje voor het beleg, een bakje voor je fruit, een bakje voor je groente. Want als je alles bij elkaar stopt dan droogt het weer uit, of het condenseert en dan blijft het ook niet echt lekker. Kortom, het is nog allemaal flink puzzelen en uitzoeken wat nou de makkelijkste manier is om mijn lunch mee te nemen, en waar deze lunch dan uit bestaat.

Ook is het lastig dat ik soms op onhandige tijden les heb en ook best ver moet reizen. Ik ben van deur tot deur 2 uur onderweg. Dit betekend dus dat ik om half 7 thuis ben als ik om half 5 klaar ben. Van de week was dit het geval. Ik had wel afgesproken met mijn moeder dat ik thuis zou eten. Toch heb je om half 7 wel echt bere-honger. Mijn moeder stuurde een apje of ik voor papa frietjes wilde halen want ze had voor ons iets met zalm gemaakt en dat lust mijn vader niet. Dit vond ik wel echt een terroropdracht van haar. Of je even om half 7 met je bere-honger en koolhydraat arme dieet patat wilde gaan halen.

Nou is het zo dat ik ergens een tip had gelezen van een andere blogster, namelijk: Als je een keer cheat op je dieet, zorg er dan voor dat het gene dat je eet minstens een 8 waard is. Nou moet ik zeggen dat patat voor mij geen 8 waard is, maar als je de hele dag naar school geweest bent en je hebt enorme honger om half 7 dan zou ik een stoelpoot waarschijnlijk nog een 5 en half geven. ( al heb ik geen idee of er koolhydraten in een stoelpoot zitten, maar dat terzijde). Uiteindelijk is het me toch gelukt om zonder patat of snack voor mezelf de friettent te verlaten en ben ik als de wiedeweerga naar huis gereden op weg naar mijn zalm-broccoli schotel, die uiteindelijk een dikke 8 en half waard bleek te zijn! Ik zal het recept voor de geïnteresseerden hieronder plaatsen.

Recept: Zalm-Broccoli schotel. Koolhydraat arm.

Veer op koolhydraatarm dieet ( -5 Kilo!!)

Mijn eerste blog over mijn koolhydraat arm dieet

Ditisveer! op koolhydraat arm dieet - struggles

Dit is de derde blog van mijn koolhydraat arm dieet

Share
You share. We pay your share.