Een euforisch moment!


Afgelopen week is school weer begonnen. In eerste instantie had ik er echt helemaal geen zin in. Ik had zelfs het plan om geen schoolspullen te kopen, om niet eens mijn schoolboeken te gaan kaften. Ik was zo klaar met school, dat ik ook niet van plan was om er überhaupt moeite voor te gaan doen. Dat veranderde echter ontzettend snel!

De eerste schooldag was afgelopen dinsdag. Ik had toen maar één les, waar ik achteraf gezien niet eens had hoeven te zitten. Toen had ik drie tussenuren van elk 70 minuten tot aan de mentorintroductie, daar zag ik in eerste instantie erg tegenop, maar toen checkte ik mijn e-mail en zag ik een mailtje over journalistieke masterclasses. Ik kreeg het mailtje van een docente die ik niet kende en het was ook enkel en alleen aan mij gericht. Dat maakte mij superenthousiast, mijn dag kon - ondanks al die tussenuren en de verkeerde les - niet meer stuk!

De dag erna was ik ook relatief vroeg uit. Toen ik thuis was, was ik gemotiveerd om iets te doen voor school. Ik heb toen eerst mijn bureau opgeruimd en een speciale plek vrijgemaakt om mijn schoolboeken neer te zetten. Terwijl ik daarmee bezig was, werd ik gebeld door een docente van school. IK BEN INGELOOT VOOR DE ONTWIKKELINGSREIS NAAR ZUID-AFRIKA!

Ja, dat moet een van de meest magische, euforische momenten in mijn leven geweest zijn. Ik ben nog nooit buiten de Europese Unie geweest, ik heb nog nooit gevlogen, maar over zo'n 10 maanden zit ik gewoon in Zuid-Afrika! Het duurde even totdat ik het besefte, maar toen ik het eenmaal doorhad, heb ik wel wat traantjes van vreugde gelaten. Het is zo fijn om te weten dat ik over zo'n 10 maanden mee mag helpen op een school, kan zien hoe de kinderen daar opgroeien, mee mag helpen bij een weeshuis en allemaal andere mooie dingen.

Nu moet ik mezelf alleen nog voorbereiden op deze reis. Deze voorbereidingen wil ik ook gaan delen in blogs, die ik hieronder zal verzamelen! Ik weet niet of jullie het leuk vinden om deze blogs over 'Op weg naar Zuid-Afrika!' te lezen, maar ik vind het zelf wel altijd leuk om mijn eigen blogs terug te lezen, dan staat het ook ergens bewaard! Ik heb in ieder geval al ontzettend veel zin in deze reis!


Inmiddels is de blogreeks 'Op weg naar Zuid-Afrika' gestart!