A Good Drink ~ naturally


Ik was laatst in de Action, en toen zag ik deze superleuke flesjes staan! In eerste instantie dacht ik: "Wat leuk!" maar ik was niet van plan om de flesjes mee te nemen. Tot ik de prijs van de flesjes zag. €0,29 maar! Die kon ik niet laten liggen. De flesjes zien er onwijs leuk uit door de kleurtjes en door de doodle-art op de flesjes. Daarnaast staat er op de flesjes: "Made with natural ingredients." "Lightly sparkling & fruity, I do not contain any artificial sweeteners, flavours or colours."  "100% goodness and natural low in calories." "Vegan &  with love."

De slogan van A Good Drink is dan ook Happiness in a bottle. 

Ik ben benieuwd of het drankje ook echt zo natuurlijk is als dat ze beweren en of het lekker was, dus ik heb besloten om een review te schrijven.

A Good Drink ~ naturally kost €0,29 per 330 ml, dit is €0,87 per liter.

A Good Drink 🍃 naturally 🍂 Orange Lemon Ginger

De Orange Lemon Ginger ruikt een beetje zoet, net als de Franklin & Sons LTD Valencian Orange & Pink Grapefruit with Lemongrass, die ik tijdens mijn weekendje Londen gekocht had en die erg lekker was. De Orange Lemon Ginger smaakt echter totaal niet zoet. Is wel licht bruisend, de prik overheerst niet. Je proeft wel de sinaasappel en de gember. Het zure van de citroen proef je een heel klein beetje als je er op let. Wel lekker, verfrissend.

Ingrediënten Orange Lemon Ginger: Koolzuurhoudend water, sinaasappel uit concentraat (6%), suiker, citroenzuur, natuurlijke aroma's (sinaasappel, citroen, gember), ascorbinezuur, arabische gom, caroteen, beta-apo-B-carotenal, kaliumsorbaat en natriumbenzoaat.

Voedingswaarden per 100 ml:

Energie: 78 kJ/18 kcal
Vetten: 0 g
Koolhydraten: 4,6 g - waarvan 4,6 g suikers zijn
Eiwitten: 0 g
Zout: 0 g

Kijkend naar de ingrediëntenlijst vind ik het een beetje gek dat een natuurlijk drankje nog zoveel toevoegingen heeft. Kaliumsorbaat is bijvoorbeeld een syntetisch, ofwel chemisch, conserveringsmiddel. Niet zo natuurlijk dus...

A Good Drink 🍃 naturally 🍂 Matcha Green Tea Watermelon Mint

De Matcha Green Tea Watermelon Mint ruikt naar van die snoepjes die hier met carnaval altijd vanaf de wagens gestrooid worden. Van die ronde zuurtjes met een afbeelding erop en met een papiertje eromheen. Het ruikt in ieder geval erg lekker. Het smaakt in ieder geval bijna zoals het ruikt, maar er zit een nare mint nasmaak aan en het is helemaal niet zoet. Ook vind ik het licht bruisende bij deze smaak irritant. Ik proef in ieder geval geen watermeloen, of in ieder geval niet zoals de watermeloenen die ik in de zomer eet. Nee, deze is niet voor herhaling vatbaar. Ik vind 'm niet lekker. Ook zat er wat neerslag op de bodem, maar dat heb je wel vaker met drankjes waar thee in verwerkt is.

Ingrediënten Matcha Green Tea Watermelon Mint: Koolzuurhoudend water, suiker, citroensap uit concentraat (1%), watermeloensap uit concentraat (1%), groene thee extract, citroenzuur, ascorbinezuur, natuurlijke aroma's (groene thee, watermeloen, munt), xanthaangom, kaliumsorbaat en natriumbenzoaat.

Voedingswaarden per 100 ml:
Energie: 73 kJ/17 kcal
Vetten: 0 g
Koolhydraten: 4,3 g - waarvan 4,2 g suikers zijn
Eiwitten: 0 g
Zout: 0 g

Ook bij deze weer die conserveermiddelen die eigenlijk niet zo natuurlijk zijn... 

A Good Drink 🍃 naturally 🍂 Açai Pomegranate Blueberry

De Açai Pomegranate Blueberry wilde ik in eerste instantie laten staan, omdat ik açai gewoon echt niet lekker vind. Maar omdat ik de andere flesjes ook ging testen, vond ik dat ik deze ook mee moest nemen. En hij valt me positief mee! Ik ben echt verrast hoe lekker deze is, ik vind 'm het lekkerste van de drie! Niet te zuur, maar ook niet te zoet. De bubbels zijn ook niet te heftig aanwezig en er zit geen vervelende nasmaak aan. De açai overheerst niet, er is een goede mix tussen açai, bosbes en granaatappel. Ik ben blij dat ik deze toch maar meegenomen heb, want ik ga deze zeker nogmaals halen. Heerlijk! 

Ingrediënten Açai Pomegranate Blueberry: Koolzuurhoudend water, suiker, citroenzuur, appelsap uit concentraat, granaatappelsap uit concentraat, bosbessensap uit concentraat, zwartwortel-extract, açaí-extract, natuurlijk aroma, aloe vera-extract, kaliumsorbaat en natriumbenzoaat.

Voedingswaarde per 100 ml:
Energie: 80 kJ/19 kcal
Vetten: 0 g
Koolhydraten: 4,7 g - waarvan 4,7 g suikers is
Eiwitten: 0 g
Zout: 0 g

 
 

Ik ben positief verrast door de smaak van deze drankjes! Helemaal natuurlijk zijn ze niet, want er zijn alsnog veel toevoegingen waaronder een paar synthetisch/chemische conserveermiddelen, maar lekker zijn ze zeker wel! De groene zal ik alleen nooit meer kopen, want die vond ik echt nasty, maar smaken verschillen dus misschien vind jij ze wel lekker! 

Het zijn stevige flesjes, dus je kunt ze ook heel leuk voor knutselprojectjes gebruiken, en ze staan ook gewoon superleuk op de vensterbank bijvoorbeeld. Het zijn flesjes die er vrolijk uitzien en twee van de drie smaken net zo vrolijk. 

Prijs: €0,29 voor een flesje van 0,33 liter

Waar: De Action