Gebruik wilde PLANTEN uit het BOS of uit je MOESTUIN om BIOLOGISCH AFWASMIDDEL, WASMIDDEL, HANDZEEP en SHAMPOO van te MAKEN


Geloof het of niet, bij mij staat nu weer een pannetje met klimop te pruttelen.

Klimop, hoor ik je denken wat ga je daar nu weer mee maken?

In bijvoorbeeld klimop zitten reinigende en schuimende bestanddelen waar je HANDZEEP, AFWASMIDDEL, WASMIDDEL en zelfs SHAMPOO van kunt MAKEN.

Hoe dan en van welke planten kan dit allemaal gemaakt worden?

In het onderstaande boekje kun je alle RECEPTEN en ZEEPPLANTEN vinden.

Download gratis het e-book Natuurlijke Waskracht 
Wat mij betreft is het project geslaagd.
Ik heb er nog wat neutrale zeep die ik had liggen doorheen gedaan en heb er om te beginnen mijn WC MEE GEPOETST.
Het schuimde dat het een lieve lust was, is antibacterieel en milieuvriendelijk, en het resultaat was glanzend schoon.

Het schijnt super voor DONKER HAAR en DONKERE WAS te zijn.Planten met een hoge concentratie saponinen oftewel zeepstoffen (igv Hedera hederagenine) zijn altijd 'giftig' voor menselijke consumptie. Saponinen komen in heel veel planten voor, maar grote concentraties juist in planten die je gebruikt om zeep van te maken. Alleen bij inname giftig dus.

Maar lees voor de grap maar eens de waarschuwingen op de achterkant van je afwasmiddel of wasmiddel.


Heb je de smaak te pakken?

Hier lees je hoe je wasmiddel, afwasmiddel, handzeep en shampoo van zeep maakt:


Lees hier hoe je zelf je eigen natuurlijke haarverf maakt:Quote

Dagelijks hou mij bezig met kleine stapjes naar een groener leven, bloggen, mijn zoon, labrador, zwerfkat, moestuin, vegan zijn, mindfulness, voeding, gezondheid en mijn Facebookgroepen. Mijn blogs gaan over home-made producten, van wasmiddel tot verzorgingsproducten en helende crème, via wildpluk, kruiden en groente uit eigen moestuin, naar recepten en recyclen, kortom alles wat met groener leven te maken heeft.. Mijn grote droom is een zo zelfvoorzienend mogelijk leven te leiden.

Vivian Linders